Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Slutspurten på vores Bali-byggeri

Mama Bali

Slutspurten på vores Bali-byggeri

Der er fortsat fuld gang i byggeriet af vores nye hjem på Bali, og det fylder en del for hele familien. Vi flytter (forhåbentlig) ind om få uger, og der er stadig masser af beslutninger, der skal tages og håndværkere, der skal holdes i ørerne. Lad os starte med det positive: Alt flytter sig fremad, og det bliver et fantastisk Bali-hjem for hele familien. 

FREMSKRIDT DE SIDSTE MÅNEDER

Hele strukturen med tag og alle væggene er nu på plads, og vi har fået alle de udendørs flader færdige på terrassen rundt om huset. Elektrikeren har fået trukket alle kabler, og der er bygget en mur rundt om huset ind til naboerne og ned mod floden, som vores grund grænser op til.

Nu er vi på vej ind i fasen, som kort sagt hedder ”finishings”, og det betyder at alle indendørs overflader, fliser, bordplader, stikkontakter mv. skal på plads.

BALI BYGGE BLOOPERS

Det er komplekst at bygge hus, det ved alle, der har givet sig i kast med opgaven, eller har betragtet andre familier med husbygger drømme. Når man så oveni købet bygger i udlandet, hvor der kommer kulturelle og sproglige udfordringer ind i billedet, gælder det virkelig om at holde tungen lige i munden:

  • Flot hul du har lavet i køkkenbordet til den nye vask. Hvordan ved du, hvor stor den er? (Det ved du ikke, men du har lavet et hul, du tror, der passer…. Hvad gør vi så?)
  • Jeg maler lige loftet i garagen, selvom den er fyldt med de nye døre og vinduer, og jeg dækker ikke af for malingpletter…
  • Hvorfor har du lukket hele loftet i stuen med gipsplader uden at lave huller til lampe-ledningerne og trukket dem igennem? Hvordan ved vi så hvor alle ledningerne er?
  • Dørhåndtagene skal sidde 110 cm over gulvet, som der står på tegningen, ikke 90 centimer over gulvet. Og hvorfor har du sat bordpladen på badeværelset i 70 cm. højde? (Folk på Bali er generelt noget lavere end i Danmark, tjek selv spejlene når du er på hotel hernede…)
  • Google Translate er vores redningskrans, når vi skal kommunikere med de håndværkere, der kun snakker indonesisk. Så vi bruger flittigt google translate til de 20 til 25 oversættelser dagligt, der skal til for at alle detaljerne i mål.

 

MØBLER

Vi har løbende købt nogen møbler, som står opbevaret. Men vi har aldrig prøvet at skulle købe ind til et hjem helt fra scratch på denne her måde før.

Vi har også sat gang i produktion af en del møbler såsom skabe, spisebord, hylder, små reoler, stole mv. som kan laves i hånden til fornuftige priser her på Bali.

 

WHATS NEXT?

Maling, lys, armaturer og finish. Det begynder virkelig at føles som et hus nu, og hver lille detalje får det til at føles mere og mere som vores hjem. Vi har valgt farverne på væggene, og de bliver malet så snart gulvene er lagt helt færdige og poleret. Fliserne, vi valgte for mange måneder siden, er kommet op, og de sidste døre og vinduer kommer på plads i den kommende uge. Haven bliver anlagt i starten af maj, og så skulle det hele gerne så småt falde på plads.

Jeg byder dig indenfor på en update mere hen over sommeren, når det hele (forhåbentligt) står færdigt, og vi er rykket ind i de nye rammer.

 

FLERE BEHIND THE SCENE POSTS OM VORES BALI HJEM:

Vi bygger hus på Bali!

En måned på Bali: Hvad koster det egentlig?

Bali guides og inspiration

 

KH Trine x 

Læs mere

Yin Pulseringer: En symfoni af pulseren
Yin Yoga

Yin Pulseringer: En symfoni af pulseren

I min signatur fortolkning af Yin er der både plads til rytmiske blide Yin pulseringer til at åbne op for flowet kombineret med de klassiske længereholdte Yinstræk, som smelter fysiske og mentale s...

Læs mere
Holder undskyldningerne dig tilbage?
Mindful living

Holder undskyldningerne dig tilbage?

Da jeg startede med at undervise i yoga, spekulerede jeg ofte på, om jeg nogensinde ville blive god nok til at påtage mig det ansvar at undervise andre. Jeg havde masser af undskyldninger i mit h...

Læs mere