Passioneret yogini med speciale i Yin Yoga, Slowflow Yoga & Mindfulness Meditation

Jeg hedder Trine Hedegaard. Passioneret yoga- & meditationslærer, nærværs-junkie, wellness entreprenør, øko foodie, wifey og løvemor. 

Mit yogaeventyr begyndte i år 2000 under et trainee-ophold i New York. Ønsket var primært lange slanke yogamuskler. Men yogaen tog fusen på mig og blev meget mere end en fysisk praksis. For sådan er det med yoga, den kommer lige så stille under huden på en, når man kommer regelmæssigt på yogamåtten. Lige som i en mandala guider den os ind til kernen af det, vi har allermest brug for at kigge på. 

Min mission er at vise dig, hvordan du kan bringe roen og velværet fra yogamåtten ind i din hverdag. 

MIN BAGGRUND

Jeg ser yogamåtten og meditationspuden som vores yoga-lab, hvor vi kan blive styrket fysisk og mentalt og få en dybere indsigt i os selv og måden, vi ønsker at være i verden på. 

Mit første møde med yogaen var under et traineeophold i New York i 2000 i forbindelse med mine cand. merc. studier. Et møde der udviklede sig til en sand livspassion. Inden jeg valgte yogavejen på fuldtid, arbejdede jeg som international marketingansvarlig for et dansk designfirma og havde en omfattende rejseaktivitet. Oslo. Stockholm. New York. Frankfurt. Tokyo. London. Flere gange om måneden var jeg afsted på spændende opgaver. Bagsiden af medaljen var en dyb rastløshed og en følelse af, at der måtte være noget mere. Her hjalp yogaen mig med at skabe åndehuller, hvor jeg bedre kunne mærke mig selv og finde ind til en større ro indeni.

Derudaf kommer min passion for at tilbyde effektive redskaber til at jonglere et moderne travlt liv med mange bolde i luften. 

Det var under min første barsel, at min yogarejse for alvor tog fart. Efter at have dyrket yoga i mange år, mærkede jeg på egen krop, hvad yogaen kan bidrage med i denne fase af ens (kvinde-) liv, og jeg besluttede mig for at skifte spor og uddanne sig til yogalærer og rejse ud for at studere med specialister indenfor Yoga & Mindfulness meditation. 

Da jeg startede med at lave yoga, var det de hårdere mere fysiske yogaformer, der tiltrak sig min opmærksomhed. Efterhånden som jeg blev bedre til at lytte til min krop og mærke dens grænser, er det Slowflow Yoga og Yin Yoga, der har vundet mit hjerte. At komme ned i tempo i min yogapraksis gjorde, at jeg meget bedre kunne mærke, hvad jeg havde gang i på yogamåtten. Min yogapraksis blev meget mere nærværende, og jeg blev meget mere opmærksom på, hvordan jeg kunne bringe roen og velværen fra yogamåtten med ind i min hverdag.

Siden da har jeg taget mere end 3500+ timers yoga & mindfulness uddannelse og undervist over 5000+ timers yoga & meditation. Jeg elsker at undervise og dele ud af min viden, og jeg elsker at høre om hvordan, yogaen gør en positiv forskel for folk på forskellig vis.

I dag er jeg, som den eneste i Skandinavien, certificeret af Sarah Powers til at afholde Yin Yoga Trainings. Gennem de sidste 10 år har jeg studeret Yin Yoga, Mindfulness meditation, Taoisme (Yin & Yang, Meridianlære, 5-element teori mv.) og psykologi med Sarah og et fakultet af lærere gennem hendes Insight Yoga Institute, hvor hun også er min personlige mentor. Som en del af min uddannelse har jeg deltaget på 10+ Stilheds og meditations retreats, og mindfulness meditation er en integreret del af måden jeg underviser på.

Derudover har jeg studeret 350+ timers Yin Yoga og funktionel anatomi med Paul Grilley & hans seniorlærer, Jo Phee. Paul har lært mig en funktionel tilgang til yoga, hvor det ikke handler om, hvordan vi ser ud i de forskellige stillinger, men hvor vi mærker strækket. Vores knogler er formet vidt forskelligt, og hvad der virker for en krop, kan være skadeligt for en anden.  

Jeg har derfor specialiseret mig i en mindful + funktionel tilgang til yogaen, hvor det ikke drejer sig om, hvordan det ser ud, men i høj grad om den indre oplevelse. Jeg har fordybet mig i yogaens fysiske, mentale og følelsesmæssige aspekter, og flere gange årligt er jeg fortsat i udlandet for at deltage på uddannelser og retreats for at fortsætte mine studier og selv være elev på yogamåtten. 

Her har jeg listet nogle af mine vigtigste certificeringer:

 

Insight Yoga Teacher, 1000+ timer 
Endorsed Insight Yoga & Mindfulness Meditation Teacher

med Sara Powers

Prajna Yoga Teacher, 1000+ timer 
Endorsed Prajna Yoga Teacher

med Tias Little

Mindfulness Meditation, 500+ timer
Heart + Mind training, Aarhus Universitet, Hoffman Institute,
Insitute for Self-Leadership, Dharma teachers
 
Funktionel Anatomi & Yin Yoga, 350+ timer

med Paul Grilley og Jo Phee

Institute for Self-Leadership

med Dick Schwarz m.fl.

Women's Yoga Teacher Trainer 750+ timer
Fertilitet, Graviditet, Efterfødsel, Kvindeliv

 

Gennem årene har jeg undervist et tusindtals elever i yoga & meditation, og jeg vil elske også at byde dig velkommen på yogamåtten!

Kh Trine