Holder undskyldningerne dig tilbage?

Da jeg startede med at undervise i yoga, spekulerede jeg ofte på, om jeg nogensinde ville blive god nok til at påtage mig det ansvar at undervise andre. Jeg havde masser af undskyldninger i mit hoved for, hvorfor jeg ikke ville lykkes: At jeg ikke var smidig, som de andre, jeg så undervise (det var før jeg lærte om den funktionelle tilgang, hvor vi lærer at tilpasse stillingerne, så de passer til den enkelte krop - ikke omvendt). At der var mange yogaundervisere derude, som var mere erfarne. At jeg ikke var god nok - og tvivlede på, om jeg nogen sinde ville blive det.

Så jeg forstår fuldstændig, hvis andre, der drømmer om at undervise i yoga, går med lignende tanker. Sandheden er, at der ikke er yogaundervisere nok til antallet af mennesker, der har brug for hjælp - især når det kommer til at lære kunsten at sætte tempoet ned. 

Kig dig omkring. Eller tænk på din familie eller omgangskreds. Rigtig mange kæmper med:

🌸 Indre uro

🌸 Udfordringer med at sætte tempoet ned og skifte til Yin-gearet

🌸 En krop der gør ondt på grund af kroniske spændinger

🌸 Stress og udbrændthed 

🌸 Et overstimuleret nervesystem og skærmafhængighed

🌸 Søvnbesvær

🌸 og ja, listen fortsætter...

Mit råd er: Lad ikke undskyldningerne holde dig tilbage! Lad være med at sammenligne dig selv med dine yoga ‘konkollegaer’, der allerede underviser i yoga, for de har deres måde at gøre tingene på - og du har din! Bliv ikke fristet til at tro, at du skal være nogen anden, og fokuser i stedet på at kultivere din egen stemme og måde at formidle yogaen på.

Du vil møde netop har brug for hjælp til at sætte tempoet ned og til at lære at slippe fysiske og mentale spændinger.

 Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard