Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: 1 måned på Bali, hvad koster det egentlig?

Mama Bali

1 måned på Bali, hvad koster det egentlig?

I disse dage underviser jeg Yin uddannelse her på Bali med en gruppe skønne kvinder. Jeg er så enormt taknemlig for rammerne og stemningen. Hvis du har lyst at følge med og få lidt Bali stemning, så kan du se med HER 

Et spørgsmål som ofte er landet i min indbakke, siden vi flyttede til Bali for små 2,5 år siden, er hvor meget det koster, så jeg tænkte, at der måske er flere af jer, der læser med herinde, der kunne være interesserede i mit svar.

Jeg skal blot lukke øjnene, så transporteres jeg tilbage til, hvor jeg var, da vi tog beslutningen om, at drømmen om at bo på Bali ikke længere bare skulle være en drøm. Det var tid til at begynde at tage drømmen alvorligt og begynde at handle på den. Som barn rejste jeg ikke særligt meget eller særligt langt væk for den sags skyld. Men en vision der spirede var at tage ungerne med på et familieeventyr for at lære dem flydende engelsk og for at vise dem, at der er mange forskellig måder at indrette sit liv på.

Så det startede med at give mig selv lov til at drømme - og så at mærke drømmen så tydeligt, at jeg kunne få de andre familiemedlemmer med på ideen, og det tog længere tid, end jeg troede.

NØGLEN TIL AT FÅ DET TIL AT SKE: TAG BESLUTNINGEN!

At tage beslutningen om at flytte familien til Bali i første omgang var det for 1 år, var den lette del. At få det til at lykkes krævede efterfølgende en masse research og benarbejde og snakke med diverse instanser. Det er her i processen, man skal blive ved med at vende tilbage til drømmen igen og igen, ellers kan man let blive overrumplet og overbevise sig selv om, at det er uoverskueligt og lige meget.

For vores vedkommende havde vi taget et langt tilløb som familie, men da vi først havde taget beslutningen om et udlandseventyr og gik i gang med planlægningen, gik der 9 måneder, før vi stod på Bali med en kuffert hver og 6 flyttekasser på vej.  

MEN HVAD KOSTER DET, SPØRGER DU?

Planen var fra starten, at vi ville bo her mindst 1 år, så vi lejede et hus hjemmefra, som vi havde i en uge, så vi havde et sted at lande og lidt tid til at undersøge områderne og finde ud af, hvor ungernes skolekammerater boede.

Kommer man her for en kortere periode på 1 måned eller 2, så vil jeg klart anbefale, at man finder noget hjemmefra på Airbnb. Nu hvor grænserne er åbne igen, er priserne tilbage, hvor de var før pandemien, og lad mig være helt ærlig, det er ikke billigt at bo på Bali ift. husleje (flere skriver og spørger, om jeg kan være behjælpelig med at finde en billig bolig, men det bedste er at søge på Airbnb). Leveomkostningerne er til gengæld væsentligt billigere, og man kan spise ude til en tredjedel af, hvad det koster derhjemme, selvfølgelig alt afhængig af præferencer og budget.  
 
Okay, men hvordan ser budgettet ud? Med den forholdsregel at det kan gøres både billigere og dyrere, afhængig af hvad du ønsker af dit ophold, men lad os prøve at bryde ned, hvad det koster at bo en måned på Bali:

Bali budget, 1 måned:
Flybillet tur/retur til Bali pr. person: 6-8.500 kr.
Airbnb-hus m 2-3 værelser: ca. 20-40.000 kr. (afhængig af hvor og hvor centralt)
Leje af scooter (kræver internationalt kørekort): 1.000 kr. + benzin 
Eller leje af chauffør med bil: 4-5.000 kr. pr. måned
Rejseforsikring: 500 kr.
Mad og forplejning 

Totalt: cirka kr. 30-50.000+ kr.
 
Ønsker man at bo på hotel, er det selvfølgeligt et helt andet budget. Man kan også finde home-stays, hvis man rejser alene, så budgettet kan variere meget, så kan boligbudgettet komme under 10.000 for en måned på et værelse med eget bad. Uanset hvad, så kræver det planlægning, og at du begynder at spare op, men jeg lover dig, at det er det hele værd! 

Du kan også vælge at lade mig om planlægningen af de fysiske rammer og komme med på et af mine retreats eller uddannelser her på Bali.

Vi kan desværre ikke give individuel rådgivning, men du kan søge inspiration i mine Bali guides nedenfor.


Bali program:

På alle mine Bali retreats- og uddannelser bor vi på et charmerende boutique hotel med fokus på bæredygtighed og en smuk nybygget yoga skala bygget i genbrugstræ. Stedet er en perle, med en helt særlig stemning. Derfor har vi også indgået en eksklusiv-aftale med dem, så vi som den eneste danske rejseudbyder kan tilbyde yogaretreats og uddannelser hos dem.

Stedet ligger i gåafstand fra havet, og der bliver rig mulighed for at dase eller svømme i en af de tre pools, når du har fri.

Hvis du drømmer om et Bali-eventyr, så vil jeg elske at byde dig velkommen til øen. Se hele programmet HER

Bali Guides til dig
Hvis du ønsker inspiration til dit Bali besøg, så finder du nogle af mine personlige favoritter i forhold til, hvad du skal se, hvor du skal spise, og hvor du finder lækkert yogatøj i mine Bali Guides lige HER


KH Trine x

 

 

Læs mere

Dem vi står på skuldrene af...
Mama Bali

Dem vi står på skuldrene af...

I de næste 2 uger fejrer Balineserne Galungan. En fejring af deres forfædre, hvor de inviterer deres afdøde familiemedlemmers sjæle tilbage ned på jorden og ind i deres templer for at fejre dem. ...

Læs mere
Radikal selvomsorg
Mindful living

Radikal selvomsorg

En kvinde, der for alvor forstår at drage omsorg for sig selv og passe på sin energi, er noget af det mest powerfulde, der findes. For selvomsorg er ikke en luksus, det er en nødvendighed.

Læs mere