Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Vi bygger hus på Bali!

Mama Bali

Vi bygger hus på Bali!

Wauv, det føles godt at kunne dele denne lille nyhed om vores næste Bali-kapitel med dig!

For 2 år siden holdt vi familieråd og besluttede, at det var tid til et familieeventyr. Bali stod øverst på listen, da ungerne gerne ville på Green School, en skole med fokus på, hvordan vi inspirerer unge til at blive 'Change makers'. 

Mama Bali er gået i hjertet på os!

Vi er så begejstrede for vores liv som ø-boere, så vi har besluttet at købe et stykke land og bygge hus hernede. Vi elsker absolut også Danmark (for mit vedkommende særligt forår og sommer!), så vi planlægger ikke at bo på Bali på fuld tid for resten af vores liv, men vi ser klart Bali som en del af vores base forhåbentlig mange år frem.
 

VI HAR KØBT LAND TIL VORES BALI HJEM

Så nu har vi købt land til vores Bali hjem. Ved årsskiftet begyndte vi at lede efter et stykke land i området, hvor vi bor tæt på Canggu, som ligger ved havet (og alle ungernes venner). Vi indså hurtigt, at der ikke var et væld af muligheder. Derfor allierede vi os med et par lokale ‘land-scouts’, der hjalp os med at finde land, der var til salg, som nogenlunde matchede vores ønsker. Det tog nogle måneder, og vi var ved at miste modet et par gange, når vi var rundt at kigge, men så en dag, så var det stykke land der, som vi havde drømt om.

Vores grund ligger tæt på Canggu og tæt på alle de steder, vi er kommet til at holde af her i lokalområdet. Vi får et tempel, en sød lokal familie og en lille flod som naboer.

I sidste uge blev landet indviet af en lokal præst, så der er god energi til byggeprocessen. Traditionen foreskriver, at han kommer igen og holder en indflytningsceremoni, når huset står klar til, at vi kan flytte ind.

Jeg må knibe mig lidt i armen, for det føles ærligt talt lidt surrealistisk. Da vi så grunden første gang, var jeg ikke i tvivl. Mavefornemmelsen var helt rigtig, og jeg kunne let forestille mig vores kommende hjem og de minder, som vi skal til at bygge.  

Et plus er, at grunden ligger i gåafstand fra havet, så vores strandelskende hunde, bakker op om beslutningen.

I løbet af de sidste måneder er vi taget ud til grunden mange gange bare for at gå rundt derude og mærke atmosfæren, udforske lysets bevægelse fra morgen til aften og drømme om, hvordan det bliver at bo der.

HUSPLANLÆGNINGS PROCESSEN

Vi var spændte på den kreative planlægningsproces, da vi ikke har prøvet at bygge hus før. Derfor betød det også meget at finde de helt rigtige med god kemi – og troværdighed. 

Vi var ikke helt sikre på, hvornår vi kunne begynde at bygge, da vi købte grunden, så vi startede med at lave et moodboard med billeder fra Pinterest og Instagram for at få inspiration til det hjem, vi håbede at bygge og lavede et dokument med specifikationer af, hvad vi har brug for af plads som familie. Vi begyndte også at undersøge de lokale bygherrer.

En af mine største betænkeligheder ved at bygge selv, var bekymringen for, at husprojektet ville overtage vores liv, eller at vi kommer til at fortryde en af de cirka en-million beslutninger, vi skulle til at tage, så da vi fandt en bygherre, der som noget af det første satte sig ned med os og gennemgik hele processen fra a-z, blev jeg mere rolig. Det har været en spændende, kreativ – og indtil videre stressfri process.

VI GÅR I GANG PÅ MANDAG 

Vi fik byggetilladelse i sidste uge og skrev under med bygherren i går, så nu er vi klar til at starte byggeprocessen. 

De går i gang på mandag! 

Efter planen kan vi flytte ind til foråret. Det bliver så spændende at følge, hvordan tingene udvikler sig og se vores vision tage form.

Vi planlægger at dele fra fra husbygnings-til-indflytningsfasen gennem de næste måneder, hvis du har lyst til at følge vores næste eventyr.

Jeg vil fortsat dele min tid mellem mit elskede yoga-community i Danmark og Bali. Du finder kommende events både her på Bali, Italien og i Danmark HER

Vi kan desværre ikke give individuelle råd til din Bali rejse, så vi har samlet vores bedste Bali tips i vores Bali guides HER

KH Trine x

Læs mere

Kom nærmere hvisker hun...
Mindful living

Kom nærmere hvisker hun...

Vores liv er en refleksion af, hvor lydhøre vi er over for os selv. Jeg ynder at kalde den stemme for min indre guidance. Lad mig illustrere med et eksempel.Hvis din hverdag er fyldt til bristepunk...

Læs mere
Sådan bevarer du feriefølelsen
Mindful living

Sådan bevarer du feriefølelsen

Vi glæder os til ferien, til at slappe af, være sammen med vores kære, til en pause fra hverdagen uden deadlines og stramme tidsskemaer. Og det ER skønt med ferie - eller var, for nu er de fleste a...

Læs mere