Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Yin Yoga til dig: Opbyg dine energireserver

Yin Yoga

Yin Yoga til dig: Opbyg dine energireserver

Yin Yoga med Trine Bredal Hedegaard

Du tænker højst sandsynligt ikke på din lever så ofte, for den er gemt godt af vejen inde i kroppen. Men leveren har stor betydning for dit velbefindende. På daglig basis arbejder den på højtryk med at filtrere og beskytte dig mod toksiner. 

Er leveren på overarbejde, går det både ud over dit energiniveau og dit velvære. Derfor er det en god ide at passe godt på din lever.

Hvordan du gør det, kan du hente inspiration til her: "3 genveje til en grønnere hverdag med mindre kemi". Du kan også booste din lever med denne Yin Yoga sekvens, som stimulerer flowet gennem lever- & galdeblæremeridianerne.

Yogasekvensen består af 6 nemme øvelser, som du kan holde mellem 2-5 minutter hver. Det er både min og mine elevers erfaring, at når vi laver Yin Yoga regelmæssigt, så får vi fyldt vores energidepoter op.

Du kan snildt være med. Hop i noget behageligt tøj, som ikke strammer, sæt din mobil på flyfunktion, så du kan bruge den som tidtagningsur - uden at blive forstyrret. 

Barnets stilling med vige knæChilds pose_yin yoga_trine hedegaard

Start på alle 4 og lav god afstand mellem knæene, så du kan mærke et behageligt stræk langs inderlårene, når du hviler rumpen tilbage i retning mod hælene. Lad panden hvile ned i underlaget eller med hænderne stablet under panden, så du kan slappe af i nakken. Slap af i maven og kæberne, mens du følger åndedrættes pulseren gennem dig. 

Den sovende svane

Den sovende svane_yin yoga_trine hedegaard

Tilbage på alle 4 fører du højre knæ frem mod højre håndled, og strækker  venstre ben bag dig. Vi er ude efter et stræk ned over højre yderhofte og balde, så begynd langsomt at føre højre underben let på tværs ind under dig indtil du mærker tilpas intensitet. Det må ikke gøre ondt i knæet! Du kan hvile med strakte arme og hænderne i gulvet - eller som her med panden hvilende mod underarmene. Find en højde der virker for dig og din krop og bliv her 3-5 minutter. Inden du skubber dig tilbage op på alle 4 og gentager stillingen med venstre ben forrest. 

Nåleøjet

Nåleøjet_yin yoga_trine hedegaard

Kom om på ryggen med bøjede ben og fødderne i. Placer venstre ankel over højre knæ og løft knæene ind mod brystet. Fang højre knæ med hænderne og fornem strækket ned over venstre balde og hofte. Jo tættere benene kommer ind mod dig, jo mere intens bliver oplevelser.

Træk vejret ind til der, hvor du mærker mest intensitet i 2-5 minutter - inden du skifter til modsatte ben.

Liggende twist

Liggende twist intro_yin yoga_Trine Hedegaard

På vej ind i det liggende twist skal du krydse dit venstre ben over det højre ben som vist her ovenfor med armene ud til siden til at holde balancen, når du svinger benene ned til højre side. Lad venstre hofte løfte let og venstre side af lænden svaje let og bliv her 2-3 minutter inden du svinger benene tilbage op på plads - og gentager med højre ben krydset over det venstre.

Afslut med at kramme knæene ind mod brystet og vug let fra side til side for blidt at massere lænden efter twistet, som frigiver blokeret energi langs rygsøjlen.

Liggende twist_yin yoga_Trine Hedegaard

 

Den liggende sommerfugl

Liggende sommerfugl_yin yoga_Trine Hedegaard

Lad knæene åbne ud til siden og lad fodsålerne søge mod hinanden til du mærker et behageligt inderlårsstræk. Hvis du har en bolster eller en stor pude, så placer den under fødderne for en let drænende effekt. Du kan hvile hænderne på maven og mærke vejrtrækningen - eller lade armene hvile ned langs siderne af kroppen.

Afslut ved at kramme knæene ind mod brystet igen.

Savasana - Afsluttende yogahvile

Savasana_yin yoga_Trine Bredal Hedegaard

Nu er du klar til den afsluttende hvile, hvor effekten fra strækkende, får mulighed for at blive integreret dybere i dit nervesystem. Det kan være behageligt med en pude under knæene, så lænden bedre kan slappe af - men det er helt op til dig. Bliv liggende i 5-10 minutter og øv dig på at give helt slip.

Jeg håber, du får glæde af yogaøvelserne.

Kh Trine 

 

PS: Vil du have flere Yin Yoga - sekvenser a la den ovenfor, så se med HER

PPS: Vil du med til en live event, så se med i Yogakalenderen HER

 

Læs mere

Yin Yoga: når du ikke orker mere - Trine Bredal Hedegaard, Yogini Yoga
Mindful living

Jeg orker ikke mere!

Kender du de dage, hvor følelsen af at være tømt for energi og ikke orke mere overskygger alt andet?

Læs mere
Ferieklar? 3 tips til at komme ned i gear. www.trinehedegaard.dk

Ferieklar? 3 tips til at komme ned i gear

Gearskiftet fra fuld fart på for at få ryddet skrivebordet til ferien, og til så at sidde med benene oppe, kan godt føles lidt kontrastfyldt nogle gange. Lad mig dele med dig, hvordan jeg hurtigst...

Læs mere