Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Sensommer favoritter til at bevare jordforbindelsen

Mindful living

Sensommer favoritter til at bevare jordforbindelsen

Trines Yoga & Livsstils Blog: Sensommer Balance

Sensommeren er ifølge den kinesiske medicin, årstiden for at styrke vores  grounding. Ofte sætter september igang med høj energi og masser af nye projekter efter sommerferiens dasen, og vi begynder at ane årets afslutning kun få måneder fremme. Vildt at tænke på ik'? Derfor deler jeg i dag nogle af de redskaber, jeg selv bruger til at skabe balance og overskud:  

Velduftende hårolie til soltørre hårspidser. Helt ærligt så faldt jeg først for duften. Og for den gule farve på emballagen, og så selvfølgelig at italienske, O-Way, er økologisk. Jeg elsker simpelthen, hvordan der kommer flere og flere virkelig lækre og toppen-klasse økologiske beauty produkter på markedet. For 5-10 år siden måtte man ofte gå på kompromis med kvaliteten, hvis man insisterede på økologi for at undgå underlige ingredienser, men sådan er det heldigvis ikke længere. Læs mere om O-Way her

Min afslapnings Audio er en antidote til vores travle livsstil. Du kan have den med på mobilen, så du kan blive guidet ned i gear, når behovet melder sig. Yogahvilen er mit bedste redskab til at balancere mit nervesystem og skabe en dejlig følelse af ro og forbundethed indeni. Du kan finde audioen her  

The Happiness Curve er en inspirerende bog fuld af opløftende statistik for os omkring de 40. Midtvejskriser er en skrøne. I stedet viser Janathan Rauchs research, at vi kan lære at arbejde med vores livssyn, så livsglæden bare stiger fra 40´erne og frem. En inspirerende bog, der byder på mange gode cases og tips til, hvordan man bygger større livsglæde og overskud.

Økologisk æblerov det er ikke for sjov, at vi har et ordsprog, der anbefaler at spise et æble om dagen. Æbler indeholder masser af fibre og vitaminer, renser  leveren, og styrker fordøjelsessystemet - og så smager de fantastisk lige nu.

Mørk chokolade skaber balance i (sundheds)regnskabet. Jeg elsker mørk chokolade, og heldigvis har jeg læst et sted, at 30 gram dagligt, er godt for ... noget. Det er min treat til aftenteen. Irma har lavet en ny økologisk serie, hvor der er flere varianter med et kakaoindhold på over 70%. Herhjemme er favoritten den med lakrids.   

Ingefær shots er en fast del af vores morgenrutine. Vi ligger gerne ingredienserne frem om aftenen, inden vi går i seng, så det er hurtigt og nemt at presse friske shots om morgenen. Du kan få opskriften på en morgensnaps, der booster immunforsvaret her.

Gua Sha skraberen til at balancere cirkulationen igennem meridianerne, huden og de indre organer. Det er årstiden, hvor vi iklæder os mere tøj, og tilbringer mere tid siddende stille indendørs. Her kan Gua Sha skraberen, som er en gammel kinesisk teknik, man bruger til at stimulere stagneret energi i kroppen. Man masserer direkte på huden med den lille sorte skraber med lidt olie, så den glider bedre. Resultatet er, at du slipper af med ophobede affaldsstoffer, hvilket giver en smuk glød. Man er ikke i tvivl om, hvor der er stagnation, for huden bliver rød og varm. Det kan godt gøre lidt nas, men hold nu op, hvor er det virkningsfuldt. Du kan finde Gua Sha-skrabere mange steder efterhånden. Hos Charlotte Torpegaard får du den smukt pakket ind og med instruktioner til, hvordan du kommer igang.

Kettlebell til min styrketræning. Jeg elsker yoga, ingen tvivl om det. Men for et par år siden begyndte jeg, i erkendelsen af, at jeg ikke bliver yngre, at styrketræne en gang om ugen, fordi jeg savnede styrke. Det har gjort underværker. Jeg er blevet stærkere og har fået så meget mere energi. Styrketræningen har også gavnet min yogapraksis, hvor jeg nu primært har fokus på at skabe bedre mobilitet i mine led og dybere bindevæv - og så selvfølgelig den indre mentale ro og styrke, som min yoga- og meditationspraksis også giver mig. 

Yogaøjne er en fin øjenpude med lavendelfyld håndlavet af dygtige Rikke Sommer. Øjenpuder, eller hvad du nu har at dække øjenene til med, gør bare yogahvilen lidt dybere - og dermed mere virkningsfuld. Et par Yogaøjne koster 125 kr, og kan bestilles direkte hos Rikke på: genbrug@frusommers.dk.

Wild orange æterisk olie fra Doterra. Duften har en opløftende effekt på sindet og en energiboostende effekt i kroppen. Et par snif og et par dup på håndleddene, og jeg bliver glad i låget. Hvis du ikke kan få fingre i Doterra, så gå efter at find en så ren æterisk olie som muligt, da den smøres direkte på huden.

 

Læs mere

Yin Yoga øvelser til dig I Trine Hedegaard, Yogini Yoga
Yin Yoga

Yin Yoga til dig: Reboot din energi

Lige som vores elektroniske hjælpemidler har brug for at blive ladet op, har vi det også. Derfor har jeg lavet et 'Reboot-din-energi'-yogapas til dig, som du kan lave hjemme i stuen, når du savner ...

Læs mere
Hun blev sat skakmat. Lær af hende!
Mindful living

Hun blev sat skakmat. Lær af hende!

Hendes historie gjorde indtryk, fordi selvom den måske kan synes ekstrem, så minder hun på mange måder om dig og mig...

Læs mere