Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Lad os redefinere Yin Yoga!

Yin Yoga

Lad os redefinere Yin Yoga!

Trine Hedegaard YIN Yoga

 

Lad os redefinere Yin Yoga

Yin Yoga beskrives ofte som en stille meditativ praksis, hvor vi holder stillingerne i op til flere minutter ad gangen for at stimulere meridianbaner og bindevæv. Og det er da rigtigt nok, men det er i min optik en alt for forsimplet (og en smule kedelig!) beskrivelse. Selv i Wikipedia kan man finde en definition af Yin yoga:

”Yin Yoga er en yogastil, der udføres i et langsomt tempo, hvor stillingerne holdes i længere tid. En avanceret udøver kan blive i en stilling i fem minutter eller mere. Yin Yoga inkorporerer principper fra traditionel kinesisk medicin.”

Men Yin Yoga kan så meget mere.

Godt nok er vi, Yinsters, yogier af den langsomme skole, og vi bruger tiden som en yoga-prop, en ressource, der giver os tid til at gå dybere ind i os selv. 

Da jeg begyndte at studere Yin Yoga for 15 år siden, var det i erkendelsen af, at jeg ofte følte mig træt og drænet. Jeg mærkede behovet for mere bevidst at lære at balancere min energi og sætte tempoet ned. Mit Yang gear var yderst veludviklet, og jeg var i gang med 120 km i timen - indtil jeg crashede og var helt energiforladt og ulykkelig. 

Dybt indeni vidste jeg, at der måtte være en anden måde.

Så da jeg lærte om Yin Yoga, føltes det både godt, men i starten også uvant, at få lov til at sidde stille på yogamåtten med tid til at mærke indefter og blive mere opmærksom på, hvordan min krop havde det, og hvordan mit sind slog saltomotaler i protest over stilheden!

Det var som at finde det gear, jeg havde manglet, eller som i den grad var underudviklet. Det gear, som jeg i dag kalder for YIN gearet.

Effekten på krop og sind var mærkbar fra dag 1, så jeg besluttede, at jeg bare måtte lære mere om filosofien bag denne mindfulde praksis, så jeg kunne integrerer den i mit eget liv og give den videre til mine yogaelever. 

Hvis vi kun lærer Yin Yoga som en fysisk praksis, så går vi glip af alle lagene: Det energetiske, følelsesmæssige, mentale, interpersonelle aspekt af Yin Yoga, som gør os mere bevidste om, hvordan vi kan udvikle os og blive mere nærværende, mere autentiske, mere os selv og leve vores liv, så det føles meningsfuldt.

Yin mindsettet åbner døre til vores indre landskab. Vi lærer at skabe kontakt og plads indeni, som skaber nyt overskud, dybere søvn, kreativ sprudlen og en venligere attitude overfor ikke bare en selv - men også dem omkring os. Vores lunte bliver nemlig længere, når vi committer os til regelmæssigt at regulere vores nervesystem, for Yin effekten er målbar helt ned på celleplan.

For mig har Yin Yoga været som EN STILLE REVOLUTION, som også er navnet på min Yin Uddannelse. Det er en dyb træning i at være nærværende, som har ændret mig på så mange planer og vist mig værdien af bevidst at kunne balancere Yin & Yang, som en form for energimanagement.

Yin har lært mig, at de egenskaber, som vi kultiverer på Yin yogamåtten, kan vi tage med ud i verden som et indre kompas, så vi formår at passe bedre på os selv - og hinanden.

Derfor foreslår jeg, at vi redefinerer Yin Yoga fra blot at være en yogastil, der udføres i langsomt tempo, til at være en nuanceret praksis, der gør os mere groundede, mere sansende, mere nærværende, og mere powerfulde.

YIN UNWIND: Yin med pulseringer® er min signatur tilgang til Yin Yoga, hvor jeg kombinerer blide rytmiske pulseringer med de klassiske Yinstræk for at berolige nervesystemet og øge cirkulationen gennem kroppens væv og reducere træthed og spændinger.

På min 200 timers Yin uddannelse er der de første 100 timer (vol. 1 + 2) fokus på den klassiske Yin Yoga, og på de næste 100 timer (vol. 3 + 4) fokus på Yin Pulseringerne.

Pulseringerne fungerer som en ’chi-pumpe’, der ilter blodet, nærer og hydrerer vævene og smørrer leddene. Yin pulseringerne opbygger en større kropslig intelligens med et bedre samspil mellem de kropslige systemer, hvor nervesystemets evne og kapacitet til at selv-regulere understøttes.

Er du nysgerrig på at prøve min mindfulde funktionelle tilgang til ikke bare Yin men yoga i det hele taget, så vil jeg elske at guide dig på yogamåtten. Du finder mine kommende uddannelser, retreats og events HER 

KH Trine x

Læs mere

Sådan bevarer du feriefølelsen
Mindful living

Sådan bevarer du feriefølelsen

Vi glæder os til ferien, til at slappe af, være sammen med vores kære, til en pause fra hverdagen uden deadlines og stramme tidsskemaer. Og det ER skønt med ferie - eller var, for nu er de fleste a...

Læs mere
Bali guide: 3 strande og 7 cafeer du SKAL besøge på Uluwatu, Bali
Mama Bali

Bali guide: 3 strande og 7 cafeer du SKAL besøge på Uluwatu, Bali

Uluwatu (eller bare “Ulu”) er en halvø på sydligste spids af Bali, som er berømt for god surfing, masser af klipper, fine strande og en meget laid back atmosfære. Den er helt klart turen værd, og ...

Læs mere