Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: [Yin video] Tag en 12-min. Yin-pause - og mærk forskellen!

Yin Yoga Øvelser

[Yin video] Tag en 12-min. Yin-pause - og mærk forskellen!

Har du svært ved at slappe af?

At skifte tempo og komme ned i gear kræver ofte mere ’arbejde’ end vi forestiller os. Det lyder selvmodsigende, ik? Men det tager tid for hjernen og nervesystemetat geare ned. Men hold ud for belønningerne er mange. Blandt andet viser studier, at vi bliver meget mere produktive, når vi giver hjernen og  nervesystemet en ordentlig pause væk fra de sædvanlige gøremål og vaner.

Gearskiftet kan den dag i dag stadig være udfordrende for mig. Men nu har jeg udviklet teknikker til at finde ro på.

Mine 3 bedste strategier deler jeg med dig her: 

DIGITAL DETOX

Sluk mobilen (og alle andre skærme) – om det så bare er for et par timer. Du tror måske ikke, at du kan overleve uden, men nogle af de tidspunkter, hvor jeg slapper bedst af, er når jeg holder en digital detox uden mobiltelefon, nyheder og fjernsyn til at distrahere.

Prøv en dag eller to og mærk forskellen. Det er afhængighedsskabende på den gode måde!  

UD I NATUREN

Intet kan få os ned i gear som en tur ud i naturen. Sanserne bliver vækket og hjælper opmærksomheden ud af hovedet og ned i kroppen. Bare tæer i græsset, susen i trætoppene, lyden af havet og fuglenes kvidren. Det siges at naturen re-setter vores biorytmer, hvilket har en beroligende og humørboostende effekt. 

YOGA OPLADNINGSPAUSE [scroll ned til Yin-video herunder] 

Det var først, da yogaen kom ind i mit liv, at jeg for alvor lærte værdien af at kunne slappe af helt ind i min kerne. Yogaen viste mig, hvordan jeg finder ind til en dyb ro indeni. 

Det høje tempo, som de fleste af os bevæger os gennem livet med, har det med at sætte sig i kroppen. Nervesystemet bliver hyper, og så det kan være svært at komme ned i tempo igen og finde ro.

Den bedste kur er tid på Yin Yoga måtten. Det føles som ren magi. Når først åndedræt og bevægelser kommer ned i tempo, følger resten efter.

Du skal blot trykke 'play' på videoen herunder og så starter din 12-minutters Yin Yoga - opladningspause:

 

Du behøver ikke være en haj for at rulle yogamåtten ud. Glem alt om, hvordan det ser ud. Den perfekte yogastilling er alligevel en skrøne. Mærk i stedet hvilke dele af kroppen, der trænger til at blive strukket ud eller leg med dine favorit yogastillinger. Der er ingen regler – så længe det ikke gør ondt. Selv 10 minutter har en mærkbar effekt. 

Du kan finde mere inspiration til yoga hjemme i stuen lige her.

 

God fornøjelse, 

Trine

 


 

Læs mere

Hvorfor Yin Yoga? // Få Trine Hedegaard 's top-5
Yin Yoga

Hvorfor Yin Yoga? Se min top-5 over hvorfor jeg elsker Yin Yoga

Yoga gør mig glad i låget, mere kreativ og holder mig på dupperne mentalt. Det er ikke bare et quick-fix. Her er min top-5 grunde til, at du skulle prøve, om Yin Yoga er noget for dig:

Læs mere
Sådan bevarer du feriefølelsen iflg. Harvard-studie
Meditation

Sådan bevarer du feriefølelsen iflg. Harvard-studie

Spoiler: Læs med hvis du savner motivation til at komme igang med din praksis efter ferien...

Læs mere