Hvorfor jeg STOPPEDE YOGA KRIGEN med min krop??

Alle kroppe er yoga kroppe. Det tog mig noget tid at indse, at min krop og jeg er et team.
.
🧘🏼‍♀️Da jeg startede med at lave yoga, havde jeg en ide om, at min krop en dag skulle være i stand til at tage et ben bag nakken, gå i split etc. - som de ‘avancerede yogastillinger’, du ser overalt på Instagram, i yogabøger og magasiner.
.
🤍MEN ...heldigvis mødte jeg Paul Grilley på en yoga uddannelse i funktionel anatomi. Han lærte mig, hvordan formen på vores KNOGLER er unik, hvilket har stor betydning for vores evne til at placere kroppen i de forskellige yogastillinger. Og DERFOR ser min yoga ikke ud som din yoga.
.
Istedet for at fokusere på æstetik, det vil sige traditionelle allignment regler om, hvor man bør placere sine hænder og fødder, fokuserer jeg på, hvordan det FØLES i din krop. At lære at LYTTE TIL og ÆRE din krops begrænsninger, vil beskytte dig mod at blive skadet og føle, at din krop svigter dig.
.
Jeg indså i løbet af min første af mange uddannelser med Paul og hans funktionelle tilgang til yoga, at JEG HAVDE VÆRET I KRIG MED MIN KROP, fordi den ikke bevægede sig, som jeg blev vist, at den “burde kunne”.
.
Det var en lettelse endelig at forstå, hvorfor min krop ikke altid kunne bevæge sig, som jeg ønskede - og lære at tilpasse min praksis, så den PASSEDE TIL MIG.
.
🤍 Og det er også min første prioritet som yogalærer - at give dig tilladelse til at connecte med din krop og forstå, at yoga ikke er performancekunst - det er en rejse indad, hvor vi lærer at ære alt, hvad vi er.

Har du lyst til at lære endnu mere? Så kom med på volume 2 af min Yin Uddannelse. Her dykker vi ned i funktionel anatomi og udforsker hvordan, knoglernes udformning har betydning for vores yogapraksis. Vi laver diverse tests og du lærer at tilpasse din praksis til din krop - og til dine elevers kroppe, hvis du underviser. Læs mere her.

Kh Trine

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard