Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Hvorfor jeg STOPPEDE YOGA KRIGEN med min krop??

Yin Yoga

Hvorfor jeg STOPPEDE YOGA KRIGEN med min krop??

Alle kroppe er yoga kroppe. Det tog mig noget tid at indse, at min krop og jeg er et team.
.
🧘🏼‍♀️Da jeg startede med at lave yoga, havde jeg en ide om, at min krop en dag skulle være i stand til at tage et ben bag nakken, gå i split etc. - som de ‘avancerede yogastillinger’, du ser overalt på Instagram, i yogabøger og magasiner.
.
🤍MEN ...heldigvis mødte jeg Paul Grilley på en yoga uddannelse i funktionel anatomi. Han lærte mig, hvordan formen på vores KNOGLER er unik, hvilket har stor betydning for vores evne til at placere kroppen i de forskellige yogastillinger. Og DERFOR ser min yoga ikke ud som din yoga.
.
Istedet for at fokusere på æstetik, det vil sige traditionelle allignment regler om, hvor man bør placere sine hænder og fødder, fokuserer jeg på, hvordan det FØLES i din krop. At lære at LYTTE TIL og ÆRE din krops begrænsninger, vil beskytte dig mod at blive skadet og føle, at din krop svigter dig.
.
Jeg indså i løbet af min første af mange uddannelser med Paul og hans funktionelle tilgang til yoga, at JEG HAVDE VÆRET I KRIG MED MIN KROP, fordi den ikke bevægede sig, som jeg blev vist, at den “burde kunne”.
.
Det var en lettelse endelig at forstå, hvorfor min krop ikke altid kunne bevæge sig, som jeg ønskede - og lære at tilpasse min praksis, så den PASSEDE TIL MIG.
.
🤍 Og det er også min første prioritet som yogalærer - at give dig tilladelse til at connecte med din krop og forstå, at yoga ikke er performancekunst - det er en rejse indad, hvor vi lærer at ære alt, hvad vi er.

Har du lyst til at lære endnu mere? Så kom med på volume 2 af min Yin Uddannelse. Her dykker vi ned i funktionel anatomi og udforsker hvordan, knoglernes udformning har betydning for vores yogapraksis. Vi laver diverse tests og du lærer at tilpasse din praksis til din krop - og til dine elevers kroppe, hvis du underviser. Læs mere her.

Kh Trine

Læs mere

Befri dit åndedræt
Mindful living

Befri dit åndedræt

Et hold læger i New York har studeret senfølgerne hos folk, der har haft selv milde coronaforløb. De kunne ikke finde noget, der for alvor hjalp dem, før de begyndte at inkludere åndedrætsøvelser i...

Læs mere
Hvorfor have en Yoga MENTOR?
Mindful living

Hvorfor have en Yoga MENTOR?

At være yogalærer er ikke altid så nemt og lige til, som det måske lyder! Du kan miste dit fokus, ønske at ændre stil OG nogen gange kan det hele bare føles lidt overvældende...

Læs mere