Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Hvem passer på dig?

Mindful living

Hvem passer på dig?


Har du husket at passe på dig selv på det seneste? Eller kommer selvomsorgen allersidst i rækken efter alle de andre daglige gøremål og pligter?

Hvis det er tilfældet, er du helt sikkert ikke alene om at have det sådan. Mange har det med at tænke på egenomsorg som egoistisk. Jeg måtte eksperimentere med at skabe en daglig yogapraksis ad mange omgange. Jeg fortalte mig selv, at jeg havde for travlt, at jeg havde andre vigtigere prioriteter, og at andre havde mere brug for mig.

Noget jeg har lært gennem årene er, at selvomsorg som en daglig praksis, bliver nemmere at huske og prioritere, hvis du praktiserer lidt hver dag. Lægger du det fra dig for længe, ​​føles det som om, du skal lære det igen.

Efter perioder med for meget travlhed, hvor mine egne behov er gledet lidt i baggrunden, mærker jeg tydeligt, at det er som om selvkærligheden skal prioriteres på ny. I starten var jeg frustreret over, at noget der umiddelbart lød så let og ligetil som at implementere en daglig praksis kunne være så svært.

Nu ved jeg, at det første skridt på vejen er at acceptere og anerkende, at daglige selvomsorgs ritualer er nødvendige, for at fastholde et selvkærligt fokus.

Så i stedet for at gå på fuld kraft og tro, at du vil være i stand til at starte lige hvor du slap, er det vigtigt at gå langsomt frem og give dit sind og din krop tid til at tilpasse sig.

Start i det helt små. Hellere små lommer af selvomsorg - end ingenting. Det kunne være at tage en 5-10 minutters pause, hvor du:

🦋 fokuserer på dit åndedræt og trækker vejret blødt ind gennem næsen på 4 og ånder ud på 4 - og giver dig tid til at mærke eftereffekten

🦋 strækker kroppen igennem, som den gerne vil bevæges og dvæler et øjeblik ved følelsen i krop og sind bagefter

🦋 sætter dig ned med en kop te og tillader dig selv noget uforstyrret ro

Det behøver ikke at være kompliceret eller tidskrævende at praktisere daglig selvomsorg, men det kræver, at vi får øjnene op for nødvendigheden af at passe på os selv.

Del gerne dit allerbedste tip til at få lidt selvomsorg ind i hverdagen i kommentarfeltet nedenfor 👇🏻

KH Trine x

Læs mere

6 øvelser til at  finde Yin-gearet
Yin Yoga Øvelser

6 øvelser til at finde Yin-gearet

Har du svært ved at geare ned efter en travl dag? Så får du her 6 Yin stillinger til at hjælpe dig ned i Yin-gearet.

Læs mere
En grøn Bali-student
Mama Bali

En grøn Bali-student

I forrige uge afsluttede vores den ældste, Frederik, High School på Green School Bali med en TED talk om sin grønne tech start-up, Dungbeetle. Det har ikke altid ligget i kortene, at han skulle stå...

Læs mere