Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Min Oura-ring: En virkningsfuld hjælper til bedre søvn

Mindful living

Min Oura-ring: En virkningsfuld hjælper til bedre søvn

Søvnen er en yderst vigtig del af vores generelle sundhed, men det kan være svært at fastholde gode søvnvaner. Jeg har selv døjet med dårlig nattesøvn i perioder, men det ændrede sig, da jeg fik anbefalet at prøve en Oura ring’.

Normalt anbefaler jeg ikke specifikke ting (og dette er heller ikke en reklame blot en oprigtig begejstring for et produkt), da vi jo alle har forskellige præferencer, men min søvn er blevet SÅ meget bedre, og mit energibarometer er i meget bedre balance end tidligere.  

Da jeg viste min ring frem, spurgte en veninde drillende, om jeg virkelig behøver et måleinstrument til at fortælle mig, hvordan jeg har sovet. Og svaret er JA, for her halvandet år efter, må jeg bare konstatere, at jeg ELSKER min Oura-ring, for den har lært mig så meget om, hvad jeg selv kan gøre for at optimere kvaliteten af min søvn – og jeg har aldrig haft mere energi. Det gode er, at den holder mig i ørerne med små reminders, så jeg bliver holdt op på mine gode intentioner.

Her er noget af det, jeg har lært af min OURA ring:

1. At ligger jeg i min seng og sover før kl. 22, så er sandsynligheden for, at jeg får nok dyb søvn og REM søvn større. De nætter hvor jeg enten kommer for sent i seng, eller dage hvor jeg har haft meget om ørerne, så bliver min søvn mere overfladisk, og jeg kan mærke det på mit energiniveau og min HRV (Heart Rate Variability, som er udsving i din hjertefrekvens) dagen efter.

2. Dark-bathing holder! De nætter hvor jeg vågner og har svært ved at falde i søvn igen, ville jeg tidligere ligge og vende og dreje mig, eller læse i en bog. Men nu har min Oura ring lært mig, hvor meget hvile det rent faktisk giver, når jeg ligger i mørket og guider min krop ned i en dyb hvile med åndedrættet.

3. At slukke ned for skærme (og deres blå lys) minimum en time før sengetid, signalerer til min krop, at det snart er sengetid.

4. At ligge telefonen væk - ingen mobiler i vores soveværelse for de frister til liiige og vups så røg der lige 20 minutter...

5. Laver jeg 15 minutters Yin Yoga eller anden afslapningspraksis umiddelbart inden sengetid, så kan jeg måle det på mængden af dyb søvn og fald i min HRV. En god motivation til at prioritere tid til at geare ned.

6. Det sjove er, at ungerne har fulgt trop (uden pres) i hvert fald i hverdagen. Tid til at down-winde med hele familien, hvor vi samles til nus og en serie eller snak om dagen, der er gået, har betydet at vores unger også er begyndt at gå tidligere i seng – for de kan mærke, at de er trætte.


Disse er nogle af de nye sovevaner, der har været med til at ændre mit søvnmønster. Nu vågner jeg op og føler mig udhvilet og energifyldt på en måde, som jeg ikke har oplevet før, jeg begyndte at tage mine søvnrytmer mere alvorligt.

KH Trine x

Læs mere

Bali guide: 3 strande og 7 cafeer du SKAL besøge på Uluwatu, Bali
Mama Bali

Bali guide: 3 strande og 7 cafeer du SKAL besøge på Uluwatu, Bali

Uluwatu (eller bare “Ulu”) er en halvø på sydligste spids af Bali, som er berømt for god surfing, masser af klipper, fine strande og en meget laid back atmosfære. Den er helt klart turen værd, og ...

Læs mere
Trine fortæller: 7 måder jeg prioriterer min sundhed på
Mindful living

7 måder jeg prioriterer min sundhed på

Hvordan passer vi godt på os selv og værner om vores indre energiressourcer?

Læs mere