Et citat & et studie du bare MÅ læse

Der sker så mange forfærdelige ting i verden lige nu. Den anden dag blev jeg spurgt, hvordan vi kan retfærdiggøre at prioritere tid til os selv og vores praksis med en verden i kaos, hvor så mange mennesker lider. 

Jeg forstår godt følelsen, men jeg er fuldt overbevist om, at det, verden har brug for netop nu, (også) er, at vi passer på os selv (og hinanden) og lærer at opregulere vores følelsesmæssige tilstand, hvor vi også tillader os selv at fokusere på det, der lykkes, og som vi er taknemlige for.

Når vi kultiverer en venlig opmærksomhed og fejrer, er det også en positiv markering af engagement, nærvær og påskønnelse. En insisteren på at huske på alt det, der fungerer. Vi kan træne et mere rummeligt og empatisk mindset uden at numbe ud eller ignorere, hvad der sker i verden omkring os. Ellers har krigsherrerne for alvor vundet. 

På Stanford universitet har de forsket i, hvordan vi kan kultivere et mere positivt mindset, og de siger:

"Evnen til at have det godt på ethvert givet tidspunkt er en superpower. At fejre os selv og hinanden er en fantastisk måde at forstærke denne superkraft på, og det kan ændre dit mindset og i sidste ende dit liv."

De er nået frem til, at der er mange gode grunde til at fejre os selv og hinanden noget mere, fordi det:

  • Opbygger aktivt mere selvtillid 
  • Inviterer dig til at sætte nye mål for dig selv og din udvikling
  • Giver dig mulighed for at vise taknemmelighed til dine omgivelser
  • Bygger positive neurobaner i hjernen
  • Er en måde at tage aktiv stilling fremfor at lade alt i dit liv passere forbi

Kilde: Ideasted.com

De næste dage vil jeg fejre sammen med familien her på Bali, inden jeg rejser til Danmark for at undervise i Yin-hulen. Måske vi ses?

Du kan se kommende yoga-arrangementer HER 

KH Trine x

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard