Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Et citat & et studie du bare MÅ læse

Mindful living

Et citat & et studie du bare MÅ læse

Der sker så mange forfærdelige ting i verden lige nu. Den anden dag blev jeg spurgt, hvordan vi kan retfærdiggøre at prioritere tid til os selv og vores praksis med en verden i kaos, hvor så mange mennesker lider. 

Jeg forstår godt følelsen, men jeg er fuldt overbevist om, at det, verden har brug for netop nu, (også) er, at vi passer på os selv (og hinanden) og lærer at opregulere vores følelsesmæssige tilstand, hvor vi også tillader os selv at fokusere på det, der lykkes, og som vi er taknemlige for.

Når vi kultiverer en venlig opmærksomhed og fejrer, er det også en positiv markering af engagement, nærvær og påskønnelse. En insisteren på at huske på alt det, der fungerer. Vi kan træne et mere rummeligt og empatisk mindset uden at numbe ud eller ignorere, hvad der sker i verden omkring os. Ellers har krigsherrerne for alvor vundet. 

På Stanford universitet har de forsket i, hvordan vi kan kultivere et mere positivt mindset, og de siger:

"Evnen til at have det godt på ethvert givet tidspunkt er en superpower. At fejre os selv og hinanden er en fantastisk måde at forstærke denne superkraft på, og det kan ændre dit mindset og i sidste ende dit liv."

De er nået frem til, at der er mange gode grunde til at fejre os selv og hinanden noget mere, fordi det:

  • Opbygger aktivt mere selvtillid 
  • Inviterer dig til at sætte nye mål for dig selv og din udvikling
  • Giver dig mulighed for at vise taknemmelighed til dine omgivelser
  • Bygger positive neurobaner i hjernen
  • Er en måde at tage aktiv stilling fremfor at lade alt i dit liv passere forbi

Kilde: Ideasted.com

De næste dage vil jeg fejre sammen med familien her på Bali, inden jeg rejser til Danmark for at undervise i Yin-hulen. Måske vi ses?

Du kan se kommende yoga-arrangementer HER 

KH Trine x

Læs mere

IG LIVE: Interview med Julia Lahme
yoga interviews

IG LIVE: Interview med Julia Lahme

Julia Lahme inviterede mig til at deltage i en Instagram Live snak, om blandt andet yoga, selvomsorg, værdien af søsterhood - og hvorfor man ikke skal have dårlig samvittighed over at tage på retre...

Læs mere
Teenagere under ombygning
Mindful living

Teenagere under ombygning

Den største gave, vi kan give vores børn, er det indre arbejde, vi laver som forældre. Det minder jeg tit mig selv om som mor til 2 teenagere. Når vi taler om teenagere...

Læs mere