Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Er det også sket for dig?

Yin Yoga

Er det også sket for dig?

Du er til yoga og underviseren giver en instruktion, men din krop råber intuitivt “NEJ, STOP!” ??

Ligesom med alt andet, kan yoga give skader. Nogen gange fordi eleven ikke ved bedre og presser sig selv for hårdt, men desværre sker det også ofte, fordi underviseren ikke ved bedre.

Da yoga blev populært i vesten for et par årtier siden, begyndte man at standardisere måden de forskellige yogastillinger blev undervist på for at forenkle ... og ja effektivisere yogaundervisningen.

Men man overså en vigtigt fact, nemlig at vores kroppe ikke er ens! Så selvom kroppene på yogamåtterne ser ens ud, så er den indre oplevelse vidt forskellig. Nogle instruktioner og justeringer giver simpelthen ikke mening for alle kroppe, og insisterer vi, vil det give skader - måske ikke med det samme men over tid.

At tvinge kroppen ud i noget, der ikke føles godt - eller gør decideret ondt - er ALTID en dårlig idé! Og ja, det betyder, at du skal lytte til din krop, før du lytter til din yogalærer.

Selv den bedste yogalærer i verden kan ikke mærke, hvad du mærker, så husk altid at lytte til og ære din krops signaler. Hvis du får en instruktion, der ikke giver mening for din krop, skal du ikke følge den!

Hvis du spørger mig, så er funktionel yoga-anatomi og bevægelseslære et MUST for alle yogalærere for at få en bedre forståelse af kroppen, og hvordan de forskellige skelet-variationer påvirker vores yogapraksis. Ellers tror vi naivt, at alle mærker det samme som os - og det er LANGT FRA tilfældet.

Desværre er ‘funktionel anatomi’ blevet et ord, som rigtig mange er begyndt at bruge - men kun få forstår den dybere mening af. De siger, de underviser ‘funktionelt’, men fokus er på hvordan det ‘bør’ se ud. Mange yogauddannelser kradser kun i overfladen af emnet, og ofte efterlader det kommende undervisere med en one-size-fits-all tilgang.

Vil du lære mere om, hvordan du tilpasser stillingerne til din egen krop - og dine elevers kroppe? Så check mine kommende Yin uddannelses-moduler ud.

Jeg vil elske at guide dig på yogamåtten!

KH Trine

Læs mere

Hvorfor er Yin Yoga så fantastisk ??
Yin Yoga

Hvorfor er Yin Yoga så fantastisk ??

Fordelene ved at introducere Yin i din livsstil, er mange. Yin er modvægten til stress, angst, dårligt søvn og fysiske problemer, der skyldes for meget tid foran skærmen.Yin Yogas popularitet er vo...

Læs mere
Hvor godt håndterer du din REAKTION på stress?
Meditation

Hvor godt håndterer du din REAKTION på stress?

Stress spiller en rolle i op mod 90% af alle besøg hos lægen⁣. Hormonelle ubalancer, søvnproblemer, angst, depression, fordøjelsesproblemer, inflammation, binyre træthed…⁣ blot for at nævne et par ...

Læs mere