Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: En selvomsorgs-guide til dig, der har svært ved at finde pause-gearet

Mindful living

En selvomsorgs-guide til dig, der har svært ved at finde pause-gearet

Det behøver ikke være lørdag, søndag eller ferie, for at det er okay at sætte tid af til dig selv.  Selvomsorg handler om at lære at passe på dig selv – og din energi & dit velvære på en regelmæssig basis.  Det ser forskelligt ud for hver enkelt af os – men det er vigtigt, at vi begynder at reflektere over, hvordan vi kan sætte tid af til os selv og integrere selvomsorgsrutiner, der lader os op på en daglig, ugentlig og halvårlig basis.

Inden du begynder at få tiks af dårlig samvittighed, så lad mig understrege: Selvomsorg er IKKE egoistisk, det er noget vi alle burde lære fra barnsben. At passe på os selv og vores energi bon’er ud i vitalitet, kreativitet, og livsglæde big time både på den korte og den lange bane til glæde for os selv, vores unger, partner, kollegaer, community etc.

Her er 6 af mine selvomsorgs-favoritter:

  1. TID TIL MIG SELV: Typisk er det på yogamåtten, hvor jeg spørger mig selv: Hvad har jeg brug for at give mig selv i dag? Mentalt. Fysisk. Følelsesmæssigt. Det virker hver gang. Hvad der fungerer for min rytme er, at jeg har en aftale med mig selv på minimum 20 minutter om dagen til yoga + meditation; Hver måned har jeg en mentorsession med min lærer og hvert halve år tager jeg på retreat eller uddannelse. 
  1. DIGITALE DETOX VANER: Siden jeg tog på mit første silent-retreat for små 10 år siden, hvor det blev lysende klart, at jeg havde et usundt afhængighedsforhold til min mobiltelefon, har jeg eksperimenteret med mit digitale forbrug. Det har udmøntet sig i nogle rammer for en nogenlunde fredfyldt sam-eksistens med min smartphone, og det online-liv og alle de muligheder den ustandseligt frister med – som jeg deler her
  1. SØVN: Efterhånden som vores unger blev større, og deres sengetider rykkede længere og længere ind i det, der plejede at være ’voksen-tid’ derhjemme, så rykkede min sengetid faretruende tæt på midnat. Det var totalt uholdbart for et A-menneske som mig. Derfor har vi henover vinteren eksperimenteret med at gøre sengeklar, når ungerne var lagt og gå i seng inden 22 som de både anbefaler indenfor yogaens søsterdisciplin, ayurvedaen, og den traditionelle kinesiske medicin for at give kroppen og de indre organer ro til at rense ud og regenerere. 
  1. UD I DET BLÅ: Der er intet som naturen til at rekalibrere os og re-sætte vores naturlige rytmer. En tur langs stranden eller i skoven eller et dyp i havet works wonders for mig. 
  1. LÆSE 10 MINUTTER DAGLIGT: En af mine intentioner for i år, er, at jeg gerne vil igang med at læse noget mere. Minimum 10 minutter om dagen. Ofte er det inden sengetid - eller sammen med ungerne, når de laver lektier om eftermiddagen.   
  1. MASSAGE: En gang om måneden forkæler jeg mig selv og mit nervesystem med en behandling. Få ting kan få mig så langt ned i gear som en god massage, ansigts- eller akupunkturbehandling. For at holde rytmen laver jeg gerne en ny aftale lige efter behandlingen, så jeg ikke glemmer det – og den kan (som udgangspunkt) ikke afbookes.

 

Hvordan ser selvomsorg ud for dig?

 

 

Læs mere

TRINE HEDEGAARD - Yoga for kvinder, Mindful Yin & Slowflow Yoga
Mindful living

Sådan kommer du (mere) i kalenderen! Input til større mentalt velvære

Hvor meget tid har du sat af til at passe på dig selv? Mange kommer til mig og fortæller, at den primære grund til at de ikke får prioriteret – meget tiltrængt – tid til sig selv er... tada: At de...

Læs mere
Koncentrerede doser af dyb hvile // TRINE HEDEGAARD

Koncentrerede doser af dyb afslapning er vejen

Selvomsorg er også de øjeblikke, hvor dit sind craver stimulering og vil underholdes, men hvor du har styrken til at sige: 'Vent' til alt det, som dit sind forsøger at overbevise dig om, er mere v...

Læs mere