Sådan kommer du (mere) i kalenderen i 2020! Input til større velvære & fnise-energi

TRINE HEDEGAARD - Yoga for kvinder, Mindful Yin & Slowflow Yoga

Hvor meget tid har du sat af til at passe på dig selv? Mange kommer til mig og fortæller, at den primære grund til at de ikke får prioriteret – meget tiltrængt – tid til sig selv er... tada: At de har for meget om ørerne. Hverdagen er for hektisk! De har ikke tid pga. arbejde, børn eller ___ (indsæt selv).

Lad mig dele en indsigt med dig:

Vores liv er en refleksion af vores overbevisninger. Og af hvor tilgængelige vi er over for os selv. Med det mener jeg, at hvis dit liv er fyldt til bristepunktet og føles hektisk, så er det fordi, du har skabt det sådan.

Har du skabt et liv, hvor der ikke er plads til dig? Tid til at passe på dig selv og genoplade din energi. Tid til at stoppe op og lytte til dine drømme og reflektere over, hvordan du får sat handling bag, så du kan leve et liv med (endnu) mere mening. Så har du ret, du har ikke tid. 

Men jeg køber den ikke!

Ofte fylder vi på – og på, og på – af ren og skær vane, eller for at beskytte os selv. Jo mindre tilgængelige vi er, jo mindre tid er der også til intimitet. Til at mærke efter, lytte og reflektere.

Når vi har travlt i vores liv – og ofte også i vores hoveder – er det fordi, vi ikke har taget os tid til at stoppe op og tage stilling til, hvad der ikke længere føles godt. Hvad der ikke længere stemmer overens med det liv, den fremtid, som vi ønsker at leve.

Løsningen er (langtids)planlægning.

Ja, jeg ved godt, at det måske ikke lyder super sexet. Men det virker. Jeg planlægger gerne et år frem med luft her og der, så der også er plads til at være impulsiv. Sætter jeg ikke mig selv i kalenderen, så ved jeg, at det højst sandsynligt ikke kommer til at ske.

Det kræver benhård prioritering og modet til at sætte grænser og vælge til og fra, men hvad er alternativet?

Jeg siger ikke, at det er let. Det tog mig noget tid selv at acceptere, og jeg skulle også deale med dårlig samvittighed over det. Var det for egoistisk, bekymrede jeg mig? Men nej, vores velvære og trivsel er vigtigst af alt – og den kommer også dem omkring os til gode.

Som en af deltagerne fra Nytårsretreatet, som jeg underviste i forrige weekend, kom og fortalte mig: Hun var kommet glad og inspireret hjem til familien, og hendes kærestes spontane respons havde været, at hvis det var sådan en kæreste, han fik hjem, så måtte hun gerne tage på retreat lidt oftere.

Inden du får fyldt din 2020-kalender helt op med opgaver og sociale aktiviteter, hvad så om du overvejer, hvordan du kan tage (mere) ansvar for din trivsel? Hvordan kan du komme mere i kalenderen?

 

Elsker du også refleksionstid på yogamåtten - så kom med herover

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard