Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Sådan kommer du (mere) i kalenderen! Input til større mentalt velvære

Mindful living

Sådan kommer du (mere) i kalenderen! Input til større mentalt velvære

TRINE HEDEGAARD - Yoga for kvinder, Mindful Yin & Slowflow Yoga

Hvor meget tid har du sat af til at passe på dig selv? Mange kommer til mig og fortæller, at den primære grund til at de ikke får prioriteret – meget tiltrængt – tid til sig selv er... tada: At de har for meget om ørerne. Hverdagen er for hektisk! De har ikke tid pga. arbejde, børn eller ___ (indsæt selv).

Lad mig dele en indsigt med dig:

Vores liv er en refleksion af vores overbevisninger. Og af hvor tilgængelige vi er over for os selv. Med det mener jeg, at hvis dit liv er fyldt til bristepunktet og føles hektisk, så er det fordi, du har skabt det sådan.

Har du skabt et liv, hvor der ikke er plads til dig? Tid til at passe på dig selv og genoplade din energi. Tid til at stoppe op og lytte til dine drømme og reflektere over, hvordan du får sat handling bag, så du kan leve et liv med (endnu) mere mening. Så har du ret, du har ikke tid. 

Men jeg køber den ikke!

Ofte fylder vi på – og på, og på – af ren og skær vane, eller for at beskytte os selv. Jo mindre tilgængelige vi er, jo mindre tid er der også til intimitet. Til at mærke efter, lytte og reflektere.

Når vi har travlt i vores liv – og ofte også i vores hoveder – er det fordi, vi ikke har taget os tid til at stoppe op og tage stilling til, hvad der ikke længere føles godt. Hvad der ikke længere stemmer overens med det liv, den fremtid, som vi ønsker at leve.

Løsningen er (langtids)planlægning.

Ja, jeg ved godt, at det måske ikke lyder super sexet. Men det virker. Jeg planlægger gerne et år frem med tid til fordybelse her og der, så der stadig også er plads til at være impulsiv. Sætter jeg ikke mig selv i kalenderen, så ved jeg, at det højst sandsynligt ikke kommer til at ske.

Det kræver benhård prioritering og modet til at sætte grænser og vælge til og fra, men hvad er alternativet?

Jeg siger ikke, at det er let. Det tog mig noget tid selv at acceptere, og jeg skulle også deale med min dårlige samvittighed over det. Var det for egoistisk, bekymrede jeg mig? Men nej, vores velvære og trivsel er vigtigst af alt – og det kommer også dem omkring os til gode.

Som en af deltagerne på retreatet, som jeg underviste for et par uger siden, kom og fortalte mig: "At hendes kærestes spontane respons havde været, at hvis det var sådan en glad og inspireret kæreste, han fik hjem, så måtte hun gerne tage på retreat lidt oftere." 

Inden du fylder din kalender helt op med opgaver og sociale aktiviteter, hvad så om du overvejer, hvordan du kan komme mere i kalenderen?

KH Trine x

Vil du med på yogamåtten - så kom med herover

Læs mere

Digital Detox // TRINE HEDEGAARD, Yogini Yoga
Mindful living

Digital Detox: 3 måder til at nedsætte dit digitale forbrug

Den højeste form for kærlighed vi kan give andre, er vores opmærksomhed. At få et andet menneske til at føle sig set og værdsat. Men hvis du er som de fleste af os, så tjekker du din mobil cirka h...

Læs mere
Trine Heegaard om 'Selvomsorgs-rutiner'
Mindful living

En selvomsorgs-guide til dig, der har svært ved at finde pause-gearet

Det behøver ikke være lørdag, søndag eller ferie, for at det er okay at sætte tid af til dig selv.  Selvomsorg handler om at lære at passe på dig selv – og din energi & dit velvære på en regel...

Læs mere