Koncentrerede doser af dyb afslapning er vejen

Koncentrerede doser af dyb afslapning // TRINE HEDEGAARD

Selvomsorg er også de øjeblikke, hvor dit sind craver stimulering og vil underholdes, men hvor du har styrken til at sige: 'Vent' til alt det, som dit sind forsøger at overbevise dig om, er mere vigtigt - og i stedet lytter til din krop og din indre visdom, der beder dig om en pause med koncentrerede doser af dyb afslapning.

Afslapning er nemlig ikke bare afslapning.

I hvert fald ikke hvis intentionen er dybere nivauer af afslapning, som er kritisk for af aktivere afslapningsresponsen, hvor det parasympatiske nervesystem får tid og rum til at selvregulere.  

Yoga + meditation er anerkendt for deres evne til at aktivere afslapningsresponsen i os. En regelmæssig praksis minimerer stress hormoner, promoverer klar tænkning, booster immunforsvaret og forbedrer vores følelesesmæssige balance.

Vores opgave er at tage ansvar og afsætte tid til de koncentrerede doser af afslapning, som er så vigtigt for vores trivsel.

 

Skal du have en yoga-pause i kalenderen? Se min yogakalender her 

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard