Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: En oplevelse, der ændrede min yogapraksis

Yin Yoga

En oplevelse, der ændrede min yogapraksis

Jeg var på min første Women's Yoga uddannelse i Thailand, som jeg netop havde valgt på grund af dens fokus på Yin & Yang Yoga. Indtil da havde jeg kun prøvet Yin Yoga på dvd - ja, det siger lidt om tiderne, men dengang var der ikke noget Yin Yoga i Danmark. Det fysiske møde med Yin Yogaen blev en skelsættende oplevelse, som ændrede ikke bare min personlige yogapraksis men også mit professionelle virke som yogaunderviser.

Jeg var faktisk liiige ved ikke at tage afsted, for jeg fik altid en næsten ubærlig hjemve allerede inden jeg tog afsted - mikset med en snert af dårlig samvittighed over at tage afsted på uddannelse. Men min kære husbond puffede mig kærligt men bestemt ud af døren og efter at have grædt lidt i taxaen på vej til lufthavnen, var jeg klar til at fylde på med ny viden.

Indtil da havde jeg kun dyrket de mere aktive yogaformer som Asthanga, Vinyasa og Kundalini yoga, så jeg følte mig lidt ude af mit element. På vores første Yin-klasse i den åbne yogasal med den mest fantastiske udsigt over junglen, rullede jeg strategisk yogamåtten ud i det bagerste hjørne af lokalet, så jeg kunne gemme mig lidt.

Jeg forsøgte at berolige mig selv og tænkte, hvor svært kan det være? Det var før, at jeg havde lært om den funktionelle tilgang til yoga, hvor det netop ikke handler om, hvordan vi ser ud i stillingerne, men udelukkende om, hvor det føles. 

I de yogaformer jeg havde prøvet hidtil, var der et æstetisk fokus, hvor målet var at udføre stillingerne så 'perfekt' som muligt.  Så der var altid et forventningspres fra min egen indre kontrollør i forhold til, om jeg kunne udføre yogastillingerne tilfredsstillende, så jeg ikke faldt igennem eller skuffede læreren.  

Men jeg kunne have sparet mig mine bekymringer. Det var ikke ligefrem kærlighed fra første Yin-klasse, for langsomheden triggede noget i mig. Men det vækkede en nysgerrighed og i dag er jeg en devoted Yin-FAN, selvom det stadig ikke altid er nemt at være i stilheden. Nu ved jeg at de dage, hvor det er ekstra udfordrende at lande på Yin-måtten, er der, hvor jeg har allermest brug for det.

 
I de 15 år der er gået siden, har jeg uddannet mig i en mindful, funktionel, selvkærlig tilgang til yogaen, hvor jeg har måtte konfrontere mange af mine forudgående forestillinger om, hvad yoga er, og hvad det er, vi forsøger at opnå på yogamåtten.

Vi har brug for en yogapraksis, som ikke overtrumfer kroppen, men som forbinder os med vores kropslige indbyggede visdom. En praksis vi kan tilpasse vores skiftende energiniveau, skiftende humør, hormonelle cyklusser og livets op- og nedture.

Det nærvær og den sanselighed som vi kultiverer på Yin-måtten, lærer os at tune ind og omfavne det hele. Det er som om verden får flere farver, når vi får et mere fleksibelt gearskifte mellem Yin og Yang gearet.

Derfor har jeg udviklet en 200-timers mindful Yin Uddannelse, som jeg kalder: ’En stille revolution’. Det er en uddannelse for dig, der ønsker at fordybe dig i, hvad der sker, når vi Yin’ficerer kroppen og nervesystemet. Når vi nærer vores dybere Yin ressourcer som en regelmæssig praksis, ændrer det ikke bare vores praksis men også vores liv, vores relationer og måden vi er i verden på.

Uddannelsen er består af fire 5-dages moduler eller byggeklodser, om du vil, som du kan tage sammen eller hver for sig - og i dit eget tempo. Du kan bygge en 100 eller 200-timer Yoga Alliance godkendt yogauddannelse, hvis du ønsker det. Og planen er, at der kommer flere moduler til, så du med tiden kan bygge videre til 300 og 500 timer.

Jeg vil elske at byde dig velkommen!

KH Trine x

Læs mere

Trine fortæller: 7 måder jeg prioriterer min sundhed på
Mindful living

7 måder jeg prioriterer min sundhed på

Hvordan passer vi godt på os selv og værner om vores indre energiressourcer?

Læs mere
BALI GUIDE: Yoga shopping på Bali?
Mama Bali

BALI GUIDE: Yoga shopping på Bali?

men efter vi er flyttet til Bali, har jeg selvfølgelig også fundet mine lokale favoritbrands her, især inden for beklædning. Fælles for dem alle er, at tøjet er produceret under ordenlige forhold ...

Læs mere