Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: En mandala af støtte

Meditation

En mandala af støtte

Jeg håber, du er kommet godt igang med 2024. Starten på et nyt år, er som et hvidt lærred, der inviterer os til at overveje, hvad vi ønsker at fokusere på - både privat og professionelt. 

Mit fokus for 2024 er endnu ikke helt på plads, for jeg kan godt lide at tage mig god tid for at give det hele plads til at lande. Refleksionerne, som blev plantet mellem jul og nytår, er stadig i fuld gang med at tage form. 

Et zen-ordsprog lyder: 
Som vi lever vores dage, lever vi vores liv.

De små øjeblikke har betydning, for de er med til at lægge sporene for vores liv. Hvad skal have lov til at fylde i år? Hvilke mønstre og vaner ønsker du intentionelt at styrke eller forme i år? Hvor er energislugerne, og hvordan kan du skrue ned for dem eller eliminerer dem? 

Fundamentet for at kunne leve intentionelt og rent faktisk implementere nye vaner og mønstre, er en praksis med kærlige selvomsorgsrutiner, hvor vi er villige til at tage radikalt selv-ansvar. Det kan måske lyde som en tung pligt, men det behøver det ikke være. Hvis vi fokuserer på, hvilken baseline, vi ønsker for vores energiniveau, humør, relationer, eller hvad det nu er, vi længes efter mere af - og derefter ser på, hvilken nye støttende vaner og praksis skal i spil for at støtte op, så vi når i mål.

Meget apropos så læste jeg for nyligt om et nyt studie, hvor 74% af respondenterne svarede, at de mål, de havde sat sig, var realistiske. Men, og her kommer det store MEN, kun 8% af dem, der syntes, at de havde sat sig realistiske mål, lykkedes rent faktisk med at komme i mål.

Lad os lige tage den igen: 92% af dem, der satte sig et realistisk mål, kom ikke i mål!

Årsagerne er selvfølgelig mange, men når jeg ser tilbage på mine egne fejlslagne implementeringsforsøg, så manglede jeg commitment. Jeg satte intentionen og blev derefter opslugt i en travl hverdag. Og det er her det radikale selvansvar kommer ind, for hvordan tager vi ansvar for at leve vores dage, så de former et liv, der har føltes godt og meningsfuldt at leve, når vi kigger tilbage?

Det gør vi ved at bygge en mandala af støtte omkring os - og masser af reminders til at huske på, hvad det er, vi ønsker at skabe, hvad det er for ting, vi ønsker at komme i mål med.

Hvis du vil være blandt de 8%, så vil jeg foreslå, at du sætter dig selv i kalenderen. Og hvis du vil følges med mig, så finder du min kalender og alle mine kommende events HER

Kh Trine x

Læs mere

Spænder trætheden ben?
Mindful living

Spænder trætheden ben?

Selv er jeg færdig med at rende rundt og være træt hele tiden. Det bliver man i dårligt humør af. Mit våben mod trætheden er ...... tid til hvile. Det lyder banalt, I know, men i stedet for at kæmp...

Læs mere
Mød Marianne: "Jeg mærker også Yin-effekten udenfor yogamåtten"
yoga interviews

Mød Marianne: "Jeg mærker også Yin-effekten udenfor yogamåtten"

Da Marianne Bansmann tilbage i 2014 begyndte på sin første yogauddannelse, havde hun små børn og et travlt liv. Uddannelsen var i klassisk hatha yoga, men det var især roen på yogamåtten, som Mar...

Læs mere