Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: ...’bare’ en yogalærer?

Yin Yoga

...’bare’ en yogalærer?

 

For nylig var jeg til en komsammen, hvor en af de andre gæster også var yogalærer. Folk præsenterede sig selv, og hvad de lavede. En var coach og havde lige udgivet en bog. En var sygeplejerske. En var psykolog med speciale i kønsstudier. En var på sabbatical for at tage sig god tid til familien og hendes næste livskapitel.

Da turen kom til den anden yogalærer, smilede hun og sagde: ”Jeg er bare yogalærer”. Jeg huskede tilbage på, hvordan jeg selv havde det de første par år, efter jeg gik full on som yogalærer, når nogen spurgte: ”Hvad laver du?”.

For når jeg svarede, at jeg underviste i yoga udeblev responsen og spørgsmålene ofte. Det er tankevækkende, så underrated kroppen er. Vi har alle oplevet, hvordan vi har det, når kroppen ikke har det godt, og hvor meget det påvirker os både følelsesmæssigt og mentalt.
   
Så hvis yogalærer er din profession, og du nogen gange kæmper med at italesætte dit bidrag som yogalærer, så lad mig minde dig om nogle af de mennesker, som du har hjulpet eller kommer til at hjælpe. Det kunne f.eks. være:
 

🌟   Kvinden, der kommer i hæsblæsende tempo og lige akkurat når at lande på yogamåtten, inden timen starter. Yogatimen er højdepunktet på hendes uge, og hun lever højt på roen, som hun går fra klassen med, resten af ugen.

🌟   Den sportsaktive kvinde, som døjer med alt for hurtig hvilepuls – og som efter få gange på yogamåtten ikke bare mærker en markant forbedring i den indre ro, der sænker sig over hende – men også kan se en markant og målbar forskel på pulsuret.

🌟   Hende, der har helet efter brystkræft, og som har døjet med eftervirkningerne af behandlingerne, og som her et år efter, er begyndt til Yin Yoga, fordi hun har hørt, det skulle være godt. Hun blev så grebet af at mærke effekterne på egen krop, at hun besluttede sig for at tage en Yin Yoga uddannelse. Efter bare 5 dage med daglig Yin og meditation, forsvandt hendes natlige svedeture, og hun begynder langsomt men sikkert at bygge en ny tillid til hendes krop igen.

🌟   Vedkommende, der som ung fik en skade i sin skulder til en sportskamp, og siden har døjet med smerter i arm, skulder og nakke – men når hun kommer til sin ugentlige Yin-klasse, så kan hun holde smerterne i skak. Hun misser nødig en time, for så ved hun, at smerterne sniger sig tilbage ind på livet af hende.

🌟   Småbørnsmoren, der er drænet, fordi hun det sidste år eller mere, har givet, alt hun har til ungerne – og ikke fået sovet igennem så langt tilbage, hun kan huske. Faktisk husker hun ikke så godt, men når hun lander på yogamåtten, mærker hun endelig sig selv for en stund.

🌟   Kvinden med et barn med særlige behov, som hun har taget sig af på fuld tid det sidste år. Hun ser frem til den ugentlige yogatimen mandag aften. Efter timen er der overskud i hendes blik igen. Faktisk er dine timer en af de ting, hun ser mest frem til hver uge. Hun tilskriver sin evne til at komme igennem denne krævende periode i sit liv til, at hun prioriterer tid til at lave yoga. Bare lyden af din stemme har en afslappende effekt på hende.

🌟   Ham, der gemmer sig lidt på bagerste række. Han startede til yoga, fordi hans lænd har gjort ondt i årevis. Han tog en masse smertestillende. Så anbefalede nogen, at han skulle prøve dine klasser, fordi Yin yogaen måske kunne hjælpe ham. Efter et par måneder begynder hans ryg at få det så meget bedre, at han er i stand til at spille fodbold med sine unger igen. Han har næsten ikke brug for smertestillende længere, og han sover også bedre.

Ovenstående er blot et udsnit af den feedback, som jeg har fået gennem de sidste 17 år, hvor jeg har arbejdet proffessionelt med yoga. Folk kommer til yogamåtten af mange årsager. Men noget af det, der går igen, når folk fortæller, er at yoga lærer os at føle os hjemme i vores kroppe og acceptere os selv og de forandringer, livet uundgåeligt byder op fysisk såvel som mentalt.

Benefits, som de ikke er i tvivl om, er relateret til, hvad du som yogalærer underviser dem i hver uge. Du hjælper nemlig folk med at reconnecte til sig selv og deres liv igen.

Så lad være med at sige, at du "bare er en yogalærer." Du gør meget mere end blot at guide folk ind og ud af yogastillinger. Du ændrer liv!

Er du nysgerrig på at prøve min mindfulde funktionelle tilgang til yoga, så vil jeg elske at guide dig på yogamåtten. Du finder kommende uddannelser, retreats og events HER 

KH Trine x

Læs mere

Føles dit hoved som en popcorn maskine??
Mindful living

Føles dit hoved som en popcorn maskine??

Kender du følelsen af, at tankerne popper rundt i hovedet på arbejdet, når du kommer hjem, eller når du burde sove? Så er det måske tid til at finde vej tilbage til dit naturlige flow.At være i en ...

Læs mere
Kom nærmere hvisker hun...
Mindful living

Kom nærmere hvisker hun...

Vores liv er en refleksion af, hvor lydhøre vi er over for os selv. Jeg ynder at kalde den stemme for min indre guidance. Lad mig illustrere med et eksempel.Hvis din hverdag er fyldt til bristepunk...

Læs mere