Afslapning er ikke bare afslapning

Selvomsorg er også de øjeblikke, hvor dit sind craver stimulering og vil underholdes, men hvor du har styrken til at sige: 'Vent' til alt det, som dit sind forsøger at overbevise dig om, er mere vigtigt - og i stedet lytter til din krop og din indre visdom, der beder dig om en pause med koncentrerede doser af dyb afslapning.

Afslapning er nemlig ikke bare afslapning.

I hvert fald ikke hvis intentionen er dybere niveauer af afslapning, som er kritisk for af aktivere afslapningsresponsen, hvor det parasympatiske nervesystem får tid og rum til at selvregulere.

Koncentrerede doser af dyb afslapning på yogamåtten, meditationspuden eller i naturen er vejen.

Yoga + meditation er anerkendt for evnen til at aktivere afslapningsresponsen i os. En regelmæssig praksis har påvist, at vi kan blive bedre til at mestre kunsten at slappe rigtig af. Gode afslapningsvaner minimerer stress hormonerne, promoverer klar tænkning, booster immunforsvaret og forbedrer vores følelsesmæssige balance.

Vores opgave hver især er at tage ansvar for vores eget velvære og afsætte tid til, hvad jeg kalder: ‘Koncentrerede doser af afslapning’, som en Yin Yoga klasse, en guidet afslapning, at lære at guide sine tanker eller en digital fridag, som er måder, vi kan tage hånd om vores trivsel.

Vil du have en yoga-pause i kalenderen? Så kom med på en af mine kommende events, som du finder HER

KH Trine

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard