Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: 3 ting alle kvinder har brug for…..

3 ting alle kvinder har brug for…..

Det er ikke til at forstå, at vi nærmer os slutningen af 2023. Jeg elsker denne tid på året, hvor vinter sæsonen inviterer til fordybelse og refleksion og lige om lidt familietid. Selvfølgelig føles december lidt anderledes her på Bali, men vi mærker også sæsonskiftet med mere regn om natten, og dagen er blevet cirka en time kortere. 

December føles som en slags energetisk årsafslutning, hvor vi kan tune ind og lade oplevelserne fra året filtrere igennem os: Hvilke oplevelser, indtryk og minder sidder vi tilbage med? Både i forhold til hvad der virkede, var sjovt og nærende - og hvad der føltes stressende eller drænende. For mig er det en vigtig og intentionel process i forhold til min læring og udvikling - inden jeg for alvor begynder at tune ind på, hvad der står øverst på visionerne for det nye år. 

Udfordringen er, at vi ikke for alvor kan tune ind, hvis vi konstant er travle, overvældede eller udmattede, for så går nervesystemet i overlevelses-mode. I den tilstand har vi en tendens til at ty til de samme handlemønstre, som vi plejer. Vores mentale mulighedsområde indskrænkes betragteligt, og vi mister kontakten med (eller troen på) os selv. Faren er, at vi begynder at identificere os med den tilstand og tro, at det er sådan, vi er.

Sæsonernes skiften er potente som refleksionspauser. Særligt her om vinteren, som står for afslutninger og er der, hvor energien er allermest indadvendt og YIN. Men der er nogle klare premisser, som skal være tilstede for at kunne prioritere refleksionspauser i netop denne travle sæson.

Her er 3 ting som alle kvinder har brug for at huske på for at komme energifyldte igennem den sidste del af året:

  1. En tilladelse til at slappe af (vær-så-god fra mig til dig)
  2. Radikalt SELV-ansvar: Erkendelsen af at dit fornemste ansvar, er, at du trives (ellers fungerer intet andet!) 
  3. En regelmæssig afslapningspraksis, så du ikke fanges i ON-mode (Yin og masser af hvile)

Jeg ved godt, at du måske tænker, men Trine, helt ærligt, er du klar over, at det er december, og det hele bimler og bamler med deadlines og julearrangementer??

Men nogle gange er den passende ting at gøre det modsatte af, hvad vores overlevelsesrespons fortæller os: Stedet for at løbe hurtigere, hvad ville der ske, hvis du satte tempoet bare en smule ned? Måske bare i et par timer?

Lad mig invitere dig til at sætte tempoet ned sammen med mig på yogamåtten. Du kan se kommende arrangementer rundt i Danmark, på Bali og online HER

KH Trine x

Læs mere

Bouncy bindevæv - en genvej til velvære
Yin Yoga

Bouncy bindevæv - en genvej til velvære

Har du nogensinde prøvet at iføre dig en våddragt, eller en lidt for stram kjole eller nederdel? Hvor dit hjerte som konsekvens begyndte at hamre lidt hurtigere, eller du blev svedig eller følte ...

Læs mere
Spænder trætheden ben?
Mindful living

Spænder trætheden ben?

Selv er jeg færdig med at rende rundt og være træt hele tiden. Det bliver man i dårligt humør af. Mit våben mod trætheden er ...... tid til hvile. Det lyder banalt, I know, men i stedet for at kæmp...

Læs mere