Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Spænder trætheden ben?

Mindful living

Spænder trætheden ben?

 

Om en uge er det den 24. december, og jeg tror, at jeg taler for mange af os, når jeg siger, at december træthed er en reel ting. Der er ofte ekstra mange arrangementer og aftaler, masser af løse ender, der skal samles og afsluttes inden juleferien starter, ting, der skal købes og gøres, og tillige er det højsæson for hoste og snue. Så man kan godt ende med at føle sig lidt forpustet og træt.

Vi kan måske ikke rende fra de ekstra gøremål, men vi kan gøre noget ved den træthed, som typisk indfinder sig her sidst på året.

Det kunne måske være fristende af 'gemme' yogaen til, der bliver bedre tid - men hånden på hjertet hvornår er det? Det er lige netop nu, at vi skal værne om selvomsorgsrutinerne. Selv 10 minutters yoga eller mindfulness praksis kan gøre en kæmpe forskel. 10 minutter lyder ikke af meget, men 10 minutter gange 7 dage batter noget og giver en mærkbar forskel i nervesystemet. Og lur mig om du ikke også har prøvet, at når du først lander på yogamåtten, så er 10 minutter sjældent nok, og pludselig kan du godt finde lidt mere tid, fordi du mærker, hvor skønt det er, og hvor godt det gør, og kroppens forskellige dele begynder at kalde: Også mig, også mig. 

Tidligere på året offentliggjorde The Guardian en undersøgelse, der viste, at træthed var den primære årsag til at 40% af de kvindelige respondenter ikke fik foretaget de ændringer i deres kost og fysiske aktivitetsniveau, som de egentlig gerne ville. 

Selv er jeg færdig med at rende rundt og være træt hele tiden. Ikke sådan at forstå, at jeg ikke bliver træt. Selvfølgelig ikke. Men jeg er stoppet med at diskutere med mig selv, om det nu også kan passe, for det bliver man i dårligt humør af. Mit våben mod trætheden er ...... at dedikere mere tid til hvile. Det lyder banalt, I know, men i stedet for at kæmpe imod, så har jeg testet gennem det sidste årti, hvad der sker, når jeg opprioriterer regelmæssigt yoga og meditations praksis som en non-negotiable (så godt som) HVER dag, og det har givet mit overordnede energiniveau et kæmpe boost. 

I min dagsrytme passer det bedst ind om morgen, fordi det tuner mig ind til dagen forude, men det kan være når som helst (og hvor som helst). 

Min pointe er: Når du har virkelig travlt, så har du faktisk ikke råd til IKKE at lave YIN yoga. 
 

Hvis du vil guides på vej til en regelmæssig yogapraksis, så kom med på mit næste event, som du finder HER.

 

Kh Trine x

Læs mere

3 ting alle kvinder har brug for…..

3 ting alle kvinder har brug for…..

Sæsonernes skiften er potente som refleksionspauser. Særligt her om vinteren, som står for afslutninger og er der, hvor energien er allermest indadvendt og YIN. Men der er nogle klare premisser...

Læs mere
Mød Zoe: "Yin'en lærte mig at omfavne min sårbarhed og trække vejret igen!"
yoga interviews

Mød Zoe: "Yin'en lærte mig at omfavne min sårbarhed og trække vejret igen!"

“...Vi lavede cat-cow liggende og fornemmelsen af forløsning langs rygsøjlen var bare wouw!” 

Læs mere