Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: VIDSTE DU??

Mindful living

VIDSTE DU??

En af de nemmeste måder at bremse for tidlig aldring og holde stress og betændelse nede, er at trække vejret langsommere og strække kroppen blidt.

Stress tegner sig for mellem 60% og 80% af besøgene hos lægen. Kronisk stress er blevet forbundet med accelereret biologisk aldring og øget kronisk inflammation og oxidativ stress, to processer, der forårsager cellulær og genetisk skade.

Der er mange forskellige typer af biomarkører i blodet, der kan bruges til at måle niveauet af kronisk inflammation og stress i kroppen. Niveauet af cortisol varierer typisk gennem dagen, og et højere niveau af cortisol er en indikator for en øget sandsynlighed for kronisk stress. Cortisol fluktuerer mindre gennem dagen hos mennesker, der er kronisk stressede og signaliserer et overaktivt kæmp-eller-flygt sympatisk nervesystem.

I et studie offentliggjort i 'Oxidativ medicin og cellulær levetid' fandt forskere, at 12 ugers yoga bremsede cellulær aldring. Programmet bestod af 90 minutters yoga, der omfattede fysiske stillinger, vejrtrækningsøvelser og meditation fem dage om ugen over 12 uger. Forskerne fandt indikationer på et lavere niveauer af inflammation og et signifikant nedsat niveau af cortisol. Undersøgelsen fandt også højere niveauer af stoffet BDNF - Brain-Derived-Neurotrophic- Factor - efter yogaprogrammet, hvilket tyder på, at yoga også kan have en potentielt beskyttende effekt på hjernen.

Hvis du savnede lidt inspiration til at komme igang på yogamåtten, så værsgo!

Kh Trine

Læs mere

Hvilke historier fortæller du dig selv?
Meditation

Hvilke historier fortæller du dig selv?

De historier, du fortæller dig selv, betyder noget. Er din en kærlighedshistorie? En historie om at finde dig selv eller om at overvinde alle odds?Hvis du ikke kan lide scriptet, kan du ændre det. ...

Læs mere
The power of sisterhood
Mindful living

The power of sisterhood

Vi har alle brug for et sted, hvor vi føler os sikre, kan være sårbare og sænke paraderne. Sådan et rum er ren medicin. Et rum, hvor vi kan mærke os selv og øve os i 'væren' i stedet for 'gøren'. E...

Læs mere