Undgå unødige fortrydelser i 2019!

Godt Nytår! Jeg håber, du er kommet godt i gang med 2019.

Jeg fejrede nytår i den thailandske jungle med familien og min taoistiske lærer. Vi tog en tiltrængt digital detox, hvor mobiltelefonerne blev gemt væk i pengeskabet (ud fra devisen ude af øje, ude af sind...), så vi bedre kunne nyde hinanden og sanse naturens puls, der langsomt fik os ned i gear.  

Årsskifter har altid haft en særlig effekt på mig. Der er noget nærmest ærbødigt ved at afslutte et år - og tage hul på et nyt. Det er som om, tidens gang bliver endnu mere tydelig lige dér omkring årsskiftet. Som en hyldest til året, der er gået, er det blevet en tradition at tage mig god tid til at reflektere over, hvad jeg lærte af året, der gik. For jo tydeligere vi er på, hvad vi har lært på godt og ondt, jo mere fuldt kan vi møde det nye år.  

Godt nok er vi allerede godt i gang med januar, men vi er stadig midt i den årstid, der er allermest yin, hvor vi virkelig skal passe på vores energi. Det er tidspunktet for at samle input og energi samt sætte fokus - ikke til at pushe igennem.

Nytårsfortsætter har et blakket ry. Ugebladenes fokus på vægttab og træningsplaner kan føles som tomme kalorier. Vi er faktisk helst foruden. En veninde mindede mig for nyligt om, hvad det typisk er, folk fortryder, når de ligger på deres dødsleje:

1. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at levet et liv, hvor jeg var mere tro mod mig selv 
2. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde arbejdet så meget
3. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at udtrykke mine følelser
4. Jeg ville ønske, at jeg havde holdt kontakten med mine venner
5. Jeg ville ønske, at jeg havde tilladt mig selv at være mere lykkelig

Kilde: De 5 ting døende fortryder mest af Bronnie Ware 

Hvad nu, hvis vi i stedet brugte deres livserfaringer til at reflektere ærligt for os selv, hvordan vi er kommet i mål med 2018? Og ikke mindst hvad vi ønsker at skabe mere plads til i 2019? Som inspiration til at passe på os selv og hinanden og det, der virkelig betyder noget for os, men som vi så let glemmer, når hverdagen sætter i gang igen.

For mit eget vedkommende var 2018 et år, der bød på store skift. Efter i over et årti at have drevet Yogini Yogastudiet, besluttede jeg at lukke det i sommer. Det var den sværeste beslutning i hele 2018. Men også den bedste! Jeg vidste, at hvis jeg ønskede at blive ved med at udvikle mig, så var det tid til at give slip. Jeg fandt (af et par omgange) modet til at følge mit hjerte for at skabe plads til at dele ud af mig selv og min viden på nye måder.

I 2019 ønsker jeg at dele endnu mere ud af alt det, jeg er passioneret omkring. Jeg brænder for at skabe rum for inspirerende og hjertevarme møder mellem mennesker indenfor alt hvad der har med yoga, nærværs-træning og sund livsstil at gøre.

Hvilke steps er du klar til at tage i 2019 for at leve på en måde, der føles endnu mere tro mod dig selv og der hvor du er i dit liv?

Lad din yogapraksis støtte dig i afklaringsprocessen. Når vi tager pauser på yogamåtten, bliver vi bedre og bedre til at mærke os selv. Vi lærer at udvikle et sprog for vores indre landskab. Det er ikke et egoistisk projekt. Tværtimod. Jo bedre vi kan møde os selv, jo bedre kan vi møde andre mennesker. 

Ønsker du at planlægge et par opladningspauser på yogamåtten, så vil jeg elske at byde dig velkommen på et hold, en workshop, en Yin Trianing eller et retreat. Du kan få et overblik over mulighederne i Yogakalenderen

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard