Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Historierne vi fortæller os selv

Mindful living

Historierne vi fortæller os selv

Jeg vågnede op til nyheden om, at Tina Turner er død. Udover at være en kæmpe rockmama, så var hun også en dedikeret buddhistisk meditationsud'ver - i mine øjne en sand yogini - som hun har fortalt, har båret hende igennem de mørkeste perioder af hendes liv og 50 år i rampelyset på de største scener rundt om i verden. I et større interview for et par år siden, sagde hun: "Godt nok har jeg passeret de 80, men jeg føler stadig ikke, at jeg er "ankommet", og jeg udfordrer fortsat mig selv til at udvikle mig og træde ud af min komfortzone for at forbedre mit liv og for at kunne være til service for andre."  Tine var ærlig om hendes (indre) kampe, og hvad de færreste måske ved, det var i hvertfald nyt for mig, så har hun brugt mantrameditation til at give hende styrke og tro på fremtiden i de sværreste perioder af sit liv. Hun har endda udgivet et album med buddhistiske mantraer, som en tribute til hendes spirituelle praksis. 

Tina T formåede i den grad om udfordre de historier, som hun fortalte sig selv - eller som andre fortalte hende om, hvem hun var, hvad hun kunne tillade sig at drømme om, og hvordan hun ville finde sig i at blive behandlet.

Hun var et godt eksempel på, at de historier vi fortæller os selv, betyder noget. Prøv at stoppe op et øjeblik og reflekter for dig selv: "Er historien, du fortæller dig selv, en kærlighedshistorie? En historie om at (genop)finde dig selv? Eller om at overvinde trods alle odds?"

I vores yoga og meditationspraksis er invitationen at stoppe op ofte for at reflektere over, hvem vi er og sætte spørgsmålstegn ved vores værdier og overbevisninger: “Er dette den mest støttende historie, jeg kan fortælle mig selv lige nu? Gør den mig glad, nysgerrig og håbefuld? Eller er der noget, jeg kan gøre anderledes?". 

Hvis svaret er JA - så fortsæt og forbliv nysgerrig. 
Hvis svaret er NEJ - så stop op og overvej hvordan du kan ændre scriptet.

Når svaret er nej, skal vi huske på, at vi altid kan ændre fortællingen. Nogle gange er det blot et par helt små justeringer, der skal til. Andre gange kræver det en større indsats.

Hemmeligheden er at begynde at træne dit sind. Når du bliver mere opmærksom på de historier, du fortæller dig selv - og de tankemønstre og måske selvbegrænsende overbevisninger, du har, så kan du begynde at omskrive de historier, der ikke længere tjener dig. 

Mindfulness meditation giver os redskaber til at omprogrammere sindet, og dermed kultivere vores mentale energi. Over tid kan vi lære at relatere til os selv med større empati og med følelsen af at stå stærkere i, hvem vi er, og hvordan vi ønsker at være tilstede i vores liv.  

Når vi tager ansvar for aktivt at skrive den mest meningsfulde og selvstøttende historie om os selv, så er vejen banet for, at magien kan begynde! Det kræver blot, at vi stopper op og mærker efter - og lærer metoder til at checke ind og begynde at guide vores script fra et mere groundet og selvkærligt sted.

Hold dig ikke tilbage. Følg dine drømme. Du kan meget mere, end du tror. 

Hvis du er nysgerrig på at lære at træne dit sind og etablere en mere regelmæssig yoga + meditations praksis, så skal du være varmt velkommen. Du finder min yogakalender HER

KH Trine x

Læs mere

Holder undskyldningerne dig tilbage?
Mindful living

Holder undskyldningerne dig tilbage?

Da jeg startede med at undervise i yoga, spekulerede jeg ofte på, om jeg nogensinde ville blive god nok til at påtage mig det ansvar at undervise andre. Jeg havde masser af undskyldninger i mit h...

Læs mere
Mine 4 go-to søvnrutiner
Mindful living

Mine 4 go-to søvnrutiner

Indenfor taoismen som Yin Yoga bygger på, er søvn en vigtig parameter for et godt heldbred. Mange af deres anbefalinger om dagsrytmer er baseret på at balancere vores energi, så vi får vores dybe r...

Læs mere