Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: TAG HVAD DU BEHØVER - eller giv til en du holder af

Meditation

TAG HVAD DU BEHØVER - eller giv til en du holder af

Næste gang du bemærker, at du er igang med en negativ indre dialog om, hvordan du har fejlet, hvordan du ikke er nok, hvordan der er noget galt med dig, så STOP OP og træk vejret langsomt og spørg dig selv:

Hvad har jeg mest brug for at give mig selv lige nu?

Når du har sendt venlig opmærksomhed eller loving kindness til dig selv, kan du sende til en ven - men først dig selv.

Den bedste form for selvkærlig opmærksomhed er ikke at forkæle dig selv med små ”guilty pleasures”. Det er at give slip på den ukærlige historie, du bliver ved med at fortælle dig selv. Om dig selv.

Ny dansk forskning viser, at vi bruger omkring 20% af vores vågne timer på at tale med os selv. Og vi taler ikke altid pænt, tværtimod! Mindst halvdelen af vores egen-dialogen går med at evaluere, bebrejde og shame os selv.

For at ændre dialogen og bryde fri fra det følelsesmæssige mønster, kræver det, at vi stopper op og spørger os selv, hvad det er, vi har mest brug for for at støtte os selv.

Så TAG HVAD DU HAR BRUG FOR, og giv din selvkærlighed et boost. Selvkærlig opmærksomhed er en af de vigtigste parametre, når det kommer til mental og følelsesmæssig trivsel, og er en vigtig komponent i vores mindfulness praksis.

Tak til min lokale helse-shop, ‘Bali Buda’, for inspirationen til ‘take-what-you-need’ flyeren, som inspirerede denne post.

KH Trine x

Læs mere

NOBELPRIS-modtager påviser, at vi kan meditere os yngre
Meditation

NOBELPRIS-modtager påviser, at vi kan meditere os yngre

JA, du læste rigtigt! Dr. Elizabeth Blackburn har påvist, at når folk mediterer regelmæssigt, har det en beskyttende effekt på vores kromosomer, hvilket sænker tempoet på vores biologiske aldring.H...

Læs mere
Tager du dig tiden til at slappe af?
Meditation

Tager du dig tiden til at slappe af?

At vide, at du trænger til at slappe af, er én ting! At vide, hvordan du slapper af, er en anden. At rent faktisk tage sig tiden til afslapning er en tredje…Vores krop har brug for, at vi kan slapp...

Læs mere