Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: So-(not-always)-Me

Mindful living

So-(not-always)-Me

En veninde fortalte for nyligt om en snak, hun havde med en professionel guitarist, hun kender. Han har rejst verden rundt og gik for 20 år siden for at være blandt de 3 dygtigste rockguitarister i verden. Han fortalte hende, hvor taknemmelig han er over, at han toppede dengang, hvor det handlede om at mestre sit instrument. For som han sagde, i dag er det 50% talent og resten handler om at være god til at begå sig på de sociale medier.

Det har jeg gået og tygget lidt på, for der kan helt sikkert drages paralleller til yogaverdenen.

De digitale platforme giver fantastiske muligheder for at bygge fællesskaber, hvor vi kan støtte og inspirere hinanden. Men det kræver også selvjustits. At vi ikke gør os til eksperter af noget, før vi egentlig er det. Eller kopierer andres arbejde og lader som om, det er vores eget.

Man bliver ikke ekspert af at tage en 100 eller 200 timers uddannelse, det er blot starten. Mine lærere har altid manet til ydmyghed for yogaen som disciplin: “De første 200 timer er til at etablere din egen praksis, så du begynder at få en god forståelse for, hvad du laver. Hvor du begynder at arbejde igennem de ofte mange mentale barrierer, vi møder, når vi begynder at etablere en regelmæssig praksis, som er alfa omega, hvis ønsket er at begynde at undervise. Efter 500 timers uddannelse begynder vi først rigtig at være klar til at tage ansvar for andres kroppe, og kan begynde at øve os på at mestre vores håndværk.”

Herhjemme er yogalærer ikke en beskyttet titel. Alle kan undervise uanset, om de har 0-50-100 eller 4000+ timers uddannelse.

Selviscenesættelsen, som yogadronninger eller -konger på de sociale medier er stor - men kan man måle succes i antal følgere? At se godt ud på yogamåtten betyder ikke, at du er en vidende empatisk underviser, der prioriterer din egen praksis.

Yoga er et håndværk, der kultiveres over tid. Indenfor musik og håndværkstraditionerne siger man, at man først for alvor mestrer sit håndelag, når man har fordybet sig i MINIMUM 10.000 timer.

🤍Yoga er ingen undtagelse.

KH Trine x

Læs mere

3 digitale detox tips til gode hverdagsvaner

3 digitale detox tips til gode hverdagsvaner

Fra i dag og de næste 2 dage holder Bali “Nyepi”, som er en kollektiv STILLEDAG. Det er to officielle helligdage, dedikeret til stilhed, faste og meditation sammen med familien. Det betyder, at ma...

Læs mere
Til New York som business-kvinde & hjem som yoganørd
Mindful living

Til New York som business-kvinde & hjem som yoganørd

Mit første møde med yogaen var under et traineeophold i New York i 2000 i forbindelse med mine cand. merc. studier. Yogaen udviklede sig hurtigt fra en fysisk praksis til en livsfilosofi om mere ro...

Læs mere