Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Sæt flere personlige grænser

Meditation

Sæt flere personlige grænser

Jeg talte med Julia Lahme den anden dag, da vi er igang med at planlægge et Sisterhood yoga & mindfulness retreat, som vi afholder i Italien i efteråret. Julia er, som du måske har set, begyndt at afholde LIVES på Instagram, og hun fortalte mig, at noget af det, hun og de skønne damer, der ser med, taler meget om, er HVORDAN man planlægger ALENE-TID uden at få dårlig samvittighed over for familien. 

Hvis du har læst med herinde et stykke tid, så ved du, at det er et emne, som jeg har beskæftiget mig med både personligt og professionelt i mange år. Svaret jeg er kommet frem til er: SÆT PERSONLIGE GRÆNSER. Hvis du kom med bag kulisserne i mit liv, så ville du måske nok blive overrasket over, hvor mange grænser jeg har skabt. Ikke bare for mig selv men også for familien. (Det får mig måske til at lyde som et kontrolmonster, men sådan føles det ikke. Prøv at læse med her).

Hvordan ændrede det sig? 

Da jeg var yngre, satte jeg ikke mange grænser. Jeg gjorde dybest set, som det blev forventet af mig, og som jeg fik besked på.

Men efter jeg stiftede familie, og samtidig fik større ansvar på jobbet, blev der mindre og mindre tid til mig selv.

Jeg begyndte at føle mig energiforladt og følte, at min krop ikke var min krop længere. Jeg havde fornemmelsen af ikke at kunne tænke klart, og jeg følte mig ikke sådan rigtig glad.

Det var begyndelsen på min rejse, hvor jeg lærte at tage større ansvar for mit eget velvære - og ikke bare at lytte til min krop, men også at tage handling på det, jeg mærkede.

Jeg fortæller dig det, fordi du måske er et sted på den rejse. Eller måske du er kommet ud på den anden side. High five til dig! Selvom jeg er blevet MEGET bedre til at sætte personlige grænser og passe på mig selv og har fundet en god rytme, skal jeg stadig være opmærksom, for ellers kommer jeg nemt til at blive for engageret i for mange ting samtidig.

Derfor er det absolut nødvendigt at planlægge tid for mig selv. Til min yoga og meditation, til at lave kreative ting, til at komme ud i naturen og til at tage på retreats. Og det sker ikke bare, hvis vi ikke husker at planlægge det ind. 

Nogle af mine personlige rytmer inkluderer tid fra morgenstunden til at meditere, gå på stranden for at få sollys og tænke kreativt.

Det inkluderer typisk også tid senere på dagen til min yogapraksis, hvor jeg tjekker ind med, hvad min krop, hjerte og sind har brug for. Og om aftenen forsøger vi (det er stadig work-in-progress) at slukke for alle skærme cirka en time før sengetid, hvor jeg helst ligger klar senest kl. 22.30 - for så ved jeg, at sandsynligheden for at vågne op frisk til en ny dag er størst.

Jeg er på ingen måde perfekt, men jeg kommer tættere og tættere på en rytme, der passer til mig. Hvor jeg ikke hele tiden forhandler med mig selv. At sætte personlige grænser og bygge balancerede rytmer har hjulpet mig rigtig meget.

Så i dag giver jeg dig min 2022-kalender, hvis du vil prioritere lidt alenetid, der nærer dig indefra og ud: 

Du finder den HER

Kh Trine

Læs mere

Alle oplevelser filtreres gennem vores nervesystem
Meditation

Alle oplevelser filtreres gennem vores nervesystem

Alle vores oplevelser filtreres gennem vores nervesystem.Det betyder, at vores indre tilstand har en enorm indflydelse på, hvordan vi oplever den ydre verden.Jeg var ikke bevidst om, hvor meget min...

Læs mere
NOBELPRIS-modtager påviser, at vi kan meditere os yngre
Meditation

NOBELPRIS-modtager påviser, at vi kan meditere os yngre

JA, du læste rigtigt! Dr. Elizabeth Blackburn har påvist, at når folk mediterer regelmæssigt, har det en beskyttende effekt på vores kromosomer, hvilket sænker tempoet på vores biologiske aldring.H...

Læs mere