Alle oplevelser filtreres gennem vores nervesystem

Alle vores oplevelser filtreres gennem vores nervesystem.

Det betyder, at vores indre tilstand har en enorm indflydelse på, hvordan vi oplever den ydre verden.

Jeg var ikke bevidst om, hvor meget min krop var påvirket af spændinger, stress og dårlig kropsholdning, før jeg begyndte at dyrke Yin Yoga og mærkede forskellen.

På samme tid begyndte jeg at meditere for at lære teknikker til at fokusere mit sind, så jeg kunne være mere tilstede. Jeg var så vant til at være fanget i tanker og to-do-lister, at jeg troede, det var normalt at være lidt træt og stresset (læs: følelsesmæssigt presset) hele tiden.

Gennem meditationen fik jeg en taster på en ny form for mental ro og stilhed indeni, og min måde at være tilstede i livet på begyndte at ændre sig. Det var IKKE et quick-fix, det krævede tålmodighed, og at jeg overvandt tanker som ‘det-her-lærer-jeg-aldrig’ og masser af støtte og inspiration fra mine lærere.

Igennem det sidste årti har jeg haft en regelmæssig meditationspraksis, og er blevet internationalt certificeret Meditations- og mindfulnesslærer igennem Insight Yoga Institute og senest et 2-årigt videreuddannelsesforløb i USA med Tara Brach og Jack Kornfield som er blandt de førende meditationslærere i verden.

Jeg har altid undervist mindfulness meditation som en integreret del af min yogaundervisning, fordi det for mig hænger uløseligt sammen.

Hvis du kunne tænke dig at opleve, hvordan jeg integrerer meditation og mindfulness i min yogapraksis, så kom med på en af mine kommende events, som du finder HER.

KH Trine

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard