Så la' da vær! Om selvkærlige nytårsintentioner

Godt nytår! Jeg håber, at du kom godt ind i det nye år.

Nu sidder vi her på den første dag i det nye år med et frisk år foran os. Ovenpå jul og nytår kan det føles lidt tomt, for hvad nu? Hvordan tager vi fat og skaber et år, der føles godt? 

I stedet for at slå dig selv i hovedet med endnu et nytårsforsæt, hvor du (igen) lover dig selv at træne-mere, tabe-de-genstridige-kilo, stoppe-med-hvad-det-nu-er, så prøv noget nyt, hvor du plejer dig selv fremfor at finde pisken frem!

Energien lige nu er hverken til store livsstilsændringer, skrappe kure eller detox. Vi er midt i vintersæsonen, og kroppen og immunforsvaret har derfor forsat brug for mere hvile, omsorg og moderat træning fremfor hard-core nytårsløfter.

Vi skaber ikke gode resultater for os selv eller på bundlinien, hvis vi kommer fra en tung 'jeg-skal-fixes-energi'. Mit forslag er, at du sætter en mere selvkærlig intentionen for året, der ligger for dine fødder og laver en actionplan derudfra. Vi kan ikke købe os, piske os eller straffe os selv til en dybere lykkefølelse, den skal kultiveres indefra.

Kh Trine

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard