På talefod med dit nervesystem?

At forstå, hvor følsomt vores nervesystem er, og hvordan vi påvirker og påvirkes af alt omkring os, ser jeg som en af de største gaver, mine yogastudier har givet mig.

På yogamåtten lærer vi, at være fuldt tilstede på og sætte vores oplevelse af, hvad der sker i krop og sind under et mikroskop for virkelig at registrere, hvad der foregår. Nervesystemet er altid i kommunikation med os. 

Selvfølgelig er der måder at lave yoga på, hvor fokus er på den ydre allignment, og hvordan vi ser ud - men der er (heldigvis) også den mindfulde funktionelle tilgang at praktisere yoga på, hvor vi træner os selv i at holde en venlig opmærksomhed indad og mærke det hele, og som hjælper os med at tjekke ind fremfor ud.

Der ligger en enorm groundende power i bevidst at kunne sætte tempoet ned for at registrere og spore sanseoplevelsen gennem kroppen. Som når vi bevæger os gennem Yin Pulseringerne, der bygger bedre kontakt mellem krop og hjerne, inden vi bliver helt stille i de klassiske Yinstræk, som i samspil skaber en dyb ro i nervesystemet. 

De forskellige stillinger vi placerer kroppen i stimulerer kroppens systemer og organer på hver deres facon, mens vi øver os i at være fuldt tilstede med, hvordan det føles undervejs. På den måde bliver vi vidner til vores mønstre. Mønstre hvor vi måske har det med at tjekke ud, blive fanget i tanker, eller føre selv-kritiske dialoger. Ofte automatiske responser, som vi gennem vores praksis kan blive mere bevidste om, hvilket giver os mulighed for at udforske andre måder at agere på, der tjener os bedre på den lange bane.

Det er min tilgang til yoga: En nysgerrig, mindfuld, sansende og selvkærlig udforskning på yogamåtten, hvor vi begynder at finetune og omstrukturere nervesystemet.

Med regelmæssig praksis bliver denne måde at være på, integreret så dybt i os, at vi kan tage den med os udenfor yogamåtten. Og det har været mit mantra i nu snart 15 år: "Lad mig vise dig, hvordan du tager roen og velværet fra yogamåtten med ud i hverdagen". Jeg har mærket det på første hånd. Disse praksisser har ændret mit liv. 

Kom med og oplev hvordan det tager form i dig. Jeg vil elske at guide dig på yogamåtten!

Du finder mine kommende events HER

 

Kh Trine x

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard