Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Nej, du er ikke for gammel….

Nej, du er ikke for gammel….


Hvis din alder holder dig tilbage, så lyt med en gang: Det ikke din alder, men dine tanker om din alder, der holder dig tilbage!

Vi kender vist alle sammen stemmen, der fortæller os: “Du er for gammel til...”, og jeg møder den også i mig selv. Jeg tager hul på emnet i dag, da det er et spørgsmål, som jeg ofte får fra folk, der overvejer at tage et eller flere moduler af Yin Unwind uddannelsen:

"Tror du, jeg er for gammel?"
"Kommer jeg til at være den ældste på holdet?
Tror du, jeg kan følge med?"

Det tankevækkende er, at spørgsmålene kommer fra folk i alle aldre. Og helt ærligt, så er det min overbevisning, at alder ikke bør være en faktor, som holder os tilbage fra at designe det liv, vi ønsker at leve.

Desuden er jeg nået frem til den konklusion, at “Er-jeg-for-gammel”- stemmen ikke er vores. Det er en kulturelt installeret stemme, som forsøger at beskytte os mod at blive til grin, mod at falde igennem, fejle og føle os udenfor.

Det tragikomiske er, at når jeg tænker tilbage, så har “Er-jeg-for-gammel”- stemmen været med mig i en eller anden form helt tilbage, fra jeg var et stort barn:

🕐 I mine teenageår fortalte den mig, at jeg var for gammel til at lege

🕐 I 20'erne fortalte den mig, at jeg var for gammel til ikke at vide, hvad jeg skulle med mit liv

🕐 I 30’erne da jeg blev fuldtids yogini, fortalte den mig, at jeg var for gammel til at skifte spor

🕐 I 40’erne fortalte den mig, at det var for sent at tage på famileeventyr til Bali

Tro mig, den skal også nok finde på noget, som den synes, at jeg er for gammel til, når jeg kommer i 50'erne. Men sagen er, at jo ældre jeg bliver, og jo mere erfaring jeg får med at lytte indad og stå ved mig selv, jo mindre bekymrer jeg mig om, hvad den siger. For jeg ved godt, at det ikke er min stemme.

Vi bliver aldrig for gamle til at fordybe os og lære, alder er bare et tal. Det, der betyder noget, er hvilke historier, vi vælger at lytte til. Jeg vil anbefale dig at tage frygten i hånden og gå med længslen, så du ikke kun lever længden af dit liv, men også forbeholder dig retten til at leve bredden.

Er du klar til at committe dig til en selvomsorgspraksis, hvor du mærker både de fysiske og mentale fordele ved at sætte tempoet ned, så kig med i min yogakalender HER.

KH Trine x

Læs mere

Mød Marianne: "Jeg mærker også Yin-effekten udenfor yogamåtten"
yoga interviews

Mød Marianne: "Jeg mærker også Yin-effekten udenfor yogamåtten"

Da Marianne Bansmann tilbage i 2014 begyndte på sin første yogauddannelse, havde hun små børn og et travlt liv. Uddannelsen var i klassisk hatha yoga, men det var især roen på yogamåtten, som Mar...

Læs mere
Mød Mette: "Trines funktionelle tilgang har lært mig, at jeg må være her, præcis som jeg er"
yoga interviews

Mød Mette: "Trines funktionelle tilgang har lært mig, at jeg må være her, præcis som jeg er"

Det var en fornemmelse af, at den blidere tilgang til yoga måske kunne noget, der i 2019 fik Mette til at tilmelde sig første modul af Trines Yin uddannelse. 

Læs mere