Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: National Digital Detox dag på Bali

Mama Bali

National Digital Detox dag på Bali

I disse dage gør balineserne klar til at fejre balinesisk nytår, Nyepi. De fejrer nytår på en helt anden måde, end vi gør i Danmark. Nyepi er en stilhedsdag, hvor balineserne deltager i en række ritualer både optil og på selve dagen. 

Siden søndag har de fejret Melasti, som afholdes 3-4 dage før Nyepi. Det er en renselsesceremoni, som skal udføres i templer nær havet for at rense sig for året, der gik. Derfor har der også hersket et mindre kaos de sidste dage, for små 4 millioner mennsker har søgt mod havet.Det er første gang i 3 år, at balineserne får lov at samles og fejre traditionel Nyepi efter pandemien. 

I dag tirsdag er der Ngerupuk, hvor hver landsby laver Ogoh-Ogoh - optog med store dæmoniske statuer lavet af bambus og papir, der symboliserer, hvordan de fordriver negativitet og onde ånder for at skabe balance mellem Gud, mennesker og naturen. I morgen er det så Nyepi, og der gælder følgende: Man må ikke gå udenfor sin grund, ikke tænde ild eller elektrisk lys, ikke arbejde, ingen transport eller rejser (selv lufthavnen er lukket et døgn) og teleselskaberne lukker for al WI-FI i et døgn! Imens faster og beder balineserne i deres private hustempler for at byde det nye år velkommen.

Det er en helt særlig oplevelse, hvor vi besøgende også bliver bedt om at trække stikket, nyde stilheden og den smukke stjernehimmel, som er fantastisk smuk i mørket. Vi fejrer Nyepi oppe i bjergene midt i junglen, og vi glæder os til langsomheden og nærværet, det giver, når alle distraktionerne gemmes bort for en stund.

Det er ikke bare balineserne, der kan have brug for stilletid. Det har vi allesammen. Studier viser, at stilhed både stimulerer hjernecellerne, lindrer stress og booster kreativiteten - blot for at nævne nogle af fordelene. Derfor deler jeg 3 digitale detox tips til gode hverdagsvaner, som har gjort en forskel for mig HER

Hvis du også er nysgerrig på at mærke effekten af en digital detox, så kom med på et af mine retreats, hvor vi sammen logger af og nyder nogle stille dage.

Digital detox er ofte lettere at gennemføre, når vi gør det sammen (men ingen løftede pegefingre). At tage på retreat er mere end bare en pause, det er en oplevelse af at komme tættere på dig selv og det, der giver mening for dig. Min intention er at skabe et trygt refleksionsrum, hvor du kan give dig hen uden at være noget for nogen andre end dig selv.

Læs mere om mine retreats HER

Du finder en oversigt over alle mine kommende events i yogakalenderen HER

 

Ønsker dig en skøn dag,

kh Trine x

Læs mere

Radikal selvomsorg
Mindful living

Radikal selvomsorg

En kvinde, der for alvor forstår at drage omsorg for sig selv og passe på sin energi, er noget af det mest powerfulde, der findes. For selvomsorg er ikke en luksus, det er en nødvendighed.

Læs mere
Jeg har intet udrettet!
Mindful living

Jeg har intet udrettet!

Næste gang du slår dig selv i hovedet over alt det, du ikke har nået, så prøv et af disse 7 mere selvkærlige alternativer...

Læs mere