Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Mød Bente: "Min stille revolution blev skudt igang..."

yoga interviews

Mød Bente: "Min stille revolution blev skudt igang..."

Bente: “En indre revolution blev skudt igang

Bente Agnethe Søgaard har siden 90’erne fritidsjobbet i fitnessbranchen ved siden af sit arbejde som socialpædagog. Intuitivt vidste hun, at noget var under forandring. At det var tid til et skifte. Da en veninde tilmeldte sig Trine Hedegaards Yin Uddannelse, tænkte Bente, at nu var det nu. Også for hende.

“Jeg vidste, at Yin Yoga ville udfordre mig. Men flere havde uafhængigt af hinanden anbefalet mig Trines uddannelse, og mødet med Trine blev også helt specielt. Jeg elsker den person, som Trine er, og den nye verden, der allerede åbnede sig for mig efter første modul,” fortæller Bente.

De første dage i yin-land blev startskuddet til en helt ny måde at anskue kroppen og livet på.“Jeg har været meget optaget af udseende og andres mening. Trine praktiserer en helt anden tilgang, og jeg er blown away over, hvordan hun forener krop, sind og hjerte. På Volume 1 handler det om Energimanagement med blandt andet meridianlære, og selvom jeg havde kendskab til det på semi-niveau, så vidste jeg intet om, hvordan den taoistiske tilgang kan give os en bedre forståelse af, hvordan vi passer bedre på vores energi,” fortæller Bente.

Efter Volume 1 begyndte hun at lytte mere til sin egen krop. Hun oplevede en lyst til at lære og fordybe sig, som hun aldrig havde oplevet før. En indre stille revolution var blevet skudt igang.

Bente har undervist i fysisk træning gennem mange år. Tilbage i 90erne, kort efter fødslen af hendes datter, begyndte hun at dyrke fitness. Fitnesscentret spottede hendes dedikation til styrke- og stabilitetstræning og tilbød hende at blive instruktør. Bente takkede ja. Alligevel har Yin Yoga Uddannelsen givet hende et helt nyt blik på det at undervise og arbejde med kroppen.

“Jeg har fået en langt bedre forståelse for, hvor forskellige vores kroppe er, og hvordan vores unikke struktur, påvirker vores oplevelse på yogamåtten. Trines funktionelle tilgang har virkelig været en øjenåbner,” fortæller Bente.

Den funktionelle tilgang til yogaen har ikke kun haft betydning for, hvordan Bente underviser, men i høj grad også hendes syn på sig selv: “Det er nyt for mig at begynde at lytte til kroppens små signaler og arbejde med min sensitivitet. Ind imellem bliver jeg nysgerrig på, hvad andre tænker, men det er jo lige meget. Jeg er ikke så anspændt og nervøs for, om andre synes, jeg er god nok og værd at elske. Jeg hviler meget mere i mig selv. Jeg elsker det,” siger Bente.

Uddannelsen har givet hende mod på at leve på en anden måde. Men det er ikke kun det faglige indhold, der har inspireret og motiveret hende. Selve Trines væremåde og måde at møde andre mennesker og livet på har også været en stor gave for Bente.

“Det har virkelig rørt mig at møde en person, der er så meget i balance og så rummelig, at alle - og jeg mener alle - mennesker føler sig set, hørt og forstået. Trine har givet mig en omfattende indsigt i den taoistiske tilgang til yin, og deres måde at anskue livet og os mennesker på. Men hun har også vidst mig, hvordan man kan praktisere filosofien og leve efter den i dag. Jeg er også selv er blevet mere nærværende og rummelig,” fortæller Bente og fortsætter: “Trines kalder sin uddannelse 'En stille revolution'. Det resonerer helt ned i min mave, og jeg tilslutter mig med glæde yin-revolutionen. Jeg har aldrig haft det bedre”

Den nye tilgang til kroppen og til livet fik Bente til se på sin hverdag med andre øjne. Indsigterne fra undervisningen og på yogamåtten spredte sig som ringe i vandet i hendes liv. “Jeg fik øje på mine værdier og på, hvordan jeg i en del år har tilsidesat de ting, der betyder mest for mig. Det var fedt, men også lidt hårdt,” siger Bente.

Hun sagde sit faste job op, fordi det ikke stemte overens med hendes værdier. “Jeg kan ikke længere gå på kompromis eller nøjes. Jeg har lyst til at forme et liv, hvor jeg har mere tid til mine børnebørn, til at undervise, summe over livet, læse litteratur og fordybe mig i yogaverdenen. Det liv er jeg igang med at forme,” smiler Bente.

For hun har nu lært både at favne det gode og det svære i livet. At give det hele plads. Bente oplever, at når hun giver plads til det svære i stedet for at være optaget af, hvad andre tænker, så fordufter det. Og så bliver der endnu mere plads til det gode.

Bente Søgaard bor i Esbjerg. Hun er mor til to voksne børn og har tre børnebørn. Til dagligt driver hun trivselshuset One Step In i Esbjerg, hvor hun også underviser Yin yoga. 

Er du blevet nysgerrig på Yin Unwind uddannelsen, kan du læse meget mere om indhold og opbygning HER.

Bente blev interviewet af Ditte (Skribent & Yinster) 

 

Læs flere Yinterviews HER

Læs mere

LÆR AT KULTIVERE DIN ENERGI
Yoga inspiration

LÆR AT KULTIVERE DIN ENERGI

Feedbacken er enslydende hele vejen rundt i vores Yinster community: Lær at tage en indre energi-måling på yogamåtten, for det virker. Og stop så med at fortælle dig selv, at det nok bare er dig, d...

Læs mere
Bouncy bindevæv - en genvej til velvære
Yin Yoga

Bouncy bindevæv - en genvej til velvære

Har du nogensinde prøvet at iføre dig en våddragt, eller en lidt for stram kjole eller nederdel? Hvor dit hjerte som konsekvens begyndte at hamre lidt hurtigere, eller du blev svedig eller følte ...

Læs mere