Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Mere nærvær & mindre skæld ud

Mere nærvær & mindre skæld ud

Lyder det ikke som noget, mange af os småbørnsforældre kunne ønske os formlen på?

Det er efterhånden 11 år siden, at jeg blev gravid første gang. Allerede dengang gjorde jeg mig mange tanker om det at blive mor. Jeg ville gerne gøre mig umage. Jeg ville gerne være en kærlig og rummelig mor, og jeg gjorde mig mange overvejelser omkring, hvad jeg ønskede at tage med fra min egen opvækst, og hvad jeg ønskede at gøre anderledes. 

Måske du har gjort dig nogen af de samme tanker? Måske står du midt i dem lige nu?

Efterhånden som ungerne blev større og begyndte at få deres egen mening om tingene, måtte jeg sande, at mine gode intentioner ikke altid var lige lette at efterleve. Med et minimum af søvn og med to små børn i huset, mindede vores husførelse nogen gange mest af alt om et casestudy i kaosmanagement! Jeg følte mig ofte sendt til tælling. I disse situationer var der flere gange, end jeg synes om at indrømme, at jeg havde oplevelsen af, at min mor talte ud af min mund. Som en, der står og betragter det hele lidt udefra, hørte jeg mig selv skælde ud og være alt andet end den kærlige og rummelige mor, der havde været min intention.

GYS! 

Det blev mig magtpålæggende at finde nogle kvindelige rollemodeller, som var gået til moderskabet på en måde, der kunne inspirere og holde mig på sporet. Nogle vise kvinder, som jeg kunne søge råd hos og læne mig op af.

En af mine lærere, Gurmukh, som jeg tog min første gravidyogalærer-uddannelse hos, var af den klare overbevisning, at vi bliver bedre mødre, når vi dyrker yoga og mediterer. 

Og der er noget om det. Min egen yoga- & meditationspraksis har haft stor betydning for mit moderskab. Her har du fire grunde til, hvorfor dine unger vil elske dig (endnu højere) for at dyrke yoga og meditere regelmæssigt:
 

  • Du bliver mere groundet og mindre stresset
  • Du bliver mere nærværende og rummelig
  • Du kommer i bedre kontakt med dine følelser og kan dermed bedre rumme dine unger og deres følelser
  • Du bliver bedre til at lytte fra et åbent hjerte


Vores praksis er ikke kun til vores eget bedste. Den er også til stor gavn for de mennesker, vi har omkring os. Jo mere nærvær og jo større bevidsthed om, hvad der foregår indeni og rundt omkring os, jo mere rummelige bliver vi.

Hvad er din egen oplevelse?
Oplever du også en sammenhæng ml. graden af hvor god kontakt du er i med dig selv, og din rummelighed over for dine unger?  
Hvad kan du gøre for at blive mere nærværende?

Læs mere

Slap nu af. Intet er alligevel under kontrol!
Mindful living

Slap nu af. Intet er alligevel under kontrol!

Vi lægger planer og forsøger at regne tingene ud, selvom vi godt ved, at der ikke er særligt meget, vi egentlig kan kontrollere

Læs mere
Sommer-chill med mini-monkeys?!

Sommer-chill med mini-monkeys?!

Tæller du ned til ferie? Eller måske du allerede er gået i ferie-mode? 

Læs mere