Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Ikke al yoga er velegnet til at skabe ro indeni

Meditation

Ikke al yoga er velegnet til at skabe ro indeni

Min yogapraksis er ikke kun fysiske asanas af en god grund. Det er en udbredt misforståelse, at en hurtig, fysisk hård yoga praksis kan hjælpe mod rastløshed og indre uro. At kollapse i savasana, den afsluttende hvile, vil ikke hjælpe dig med at få dine energiresserver fyldt op igen! Tværtimod overstimulerer det nervesystemet, som er mere fintfølende, når vi er stressede.

Det, der har hjulpet mig mest i forhold til min egen rastløshed, er kombinationen af en daglig mindfulness meditation praksis og at sætte tempoet ned på yogamåtten.

Gennem mine mindfulness & self-leadership uddannelser har jeg lært redskaber til at være sammen med mine mest følsomme dele. De dele, som jeg plejede at numbe ud med at have travlt, spise for meget chokolade og træne, da jeg var yngre. HVORFOR? Fordi jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle være med mine følelser på en sund, balanceret måde.

Rastløshed og indre uro kommer til udtryk på mange måder, som at være fanget i tankemylder, ikke være i stand til at slappe helt af etc.

Vi oplever først gennembrud, når vi ikke længere prøver at UNDERTRYKKE de bekymrede følelser, men lærer at give dem plads og acceptere dem som en del af oplevelsen.

Det er ikke altid nemt, men en regelmæssig mindfulness meditations praksis giver os nogle fantastiske redskaber til at omfavne os selv og alt, hvad vi indeholder med en selvkærlig accept! Når jeg misser min personlige praksis, mærker jeg tydeligt forskel.

Hvilke redskaber rækker du ud efter, når rastløsheden banker på?

Kh Trine

Læs mere

Hvad yoga har lært mig om at føle mine følelse
Meditation

Hvad yoga har lært mig om at føle mine følelse

Er du okay med at føle dine følelser? Eller skjuler du dem og distraherer dig selv fra at føle dem? Vi er følelsesmæssige væsener, og det at være følsom er ikke noget negativt. Men meget få af os h...

Læs mere
Svært ved at finde tid til yoga?
Mindful living

Svært ved at finde tid til yoga?

Det er ikke nødvendigvis let at få sig en regelmæssig yogapraksis. Vi har travlt, ungerne skal køres, energien er lav etc. MEN hånden på hjertet, er det ikke bare en dårlig undskyldning?Fordelene v...

Læs mere