Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Hvordan passer du på dit mentale helbred?

Meditation

Hvordan passer du på dit mentale helbred?

 

Den nyeste forskning peger på, at mental sundhed er vigtigere end nogensinde før. Så lad os fokusere lidt på, hvordan yoga kan hjælpe os med at forstå vores sind og hjælpe os med at forbedre vores mentale sundhed. 

I vores del af verden er yoga primært blevet set som en fysisk praksis - men med tiden lærer vi, hvor meget yoga påvirker vores evne til at opfatte, hvad der foregår inde i os.

Da jeg var yngre, kæmpede jeg med mit eget mentale helbred, det kan jeg se nu. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle slukke for mit altid travle sind, jeg følte mig rastløs og blev fanget i et loop af negativ indre dialog, som gjorde, at jeg aldrig rigtig følte mig god nok.

Selvfølgelig havde jeg også mange glade stunder, men jeg ville ønske, at jeg havde lært redskaberne til at træne mit sind allerede dengang, så jeg havde lært at omfavne mig selv tidligere.

Jeg fandt yogaen i starten af 20’erne, men det var først, da jeg mødte min lærer Sarah Powers, at jeg begyndte at lære at blive venner med mit sind og virkelig føle mine følelser - også de triste, som jeg havde forsøgt at stikke af fra.

Det har hjulpet mig enormt.

Det er også grunden til, at jeg altid integrerer mindfulness meditation, når jeg underviser i yoga. For yoga ikke kun er en fysisk praksis, men også en filosofi, der fokuserer på, hvordan vi kan udvikle vores menneskelige potentiale og leve mere frit og lykkeligt.

Det er en livslang rejse. Lige nu udvider jeg mine teacher trainer kompetencer på et 2-årigt mindfulness-meditationslærerprogram, men programmet lærer mig også meget om mig selv.

Hvordan fokuserer du på din mental sundhed i din hverdag?

Kh Trine

Læs mere

Vi er alle CHANGEMAKERS
Meditation

Vi er alle CHANGEMAKERS

Jeg minder ofte mine elever om, at yoga ikke handler om at 'plugge ud af livet', det handler i høj grad om at 'plugge ind!'. Jeg tror, at hver enkelt af os er en CHANGEMAKER - og at vi kan gøre e...

Læs mere
Vi ved aldrig, hvad der foregår i en anden persons liv
Meditation

Vi ved aldrig, hvad der foregår i en anden persons liv

Alle har vi vores egen historiebog med os i sindets store rygsæk. En bog der får tilføjet sider (og mister dem), når vi bevæger os gennem livet.At være opmærksom på, at ikke alles rygsæk indeholder...

Læs mere