Hvad er Chi?

Hvad er Chi? Du har sikkert hørt chi omtalt mange gange i Yin Yoga, men hvad er det egentlig for en størrelse?

I gamle kinesiske medicinske tekster sammenlignes menneskekroppen med en have fyldt med frodig vegetation, farvestrålende blomster og magiske helbredende urter. Hvor der flyder små bække af vital energi, der strømmer igennem og under vegetationen for at nære og rense selv de mest fjerntliggende afkroge af kroppens rige.

Denne vitale, usynlige, evigt flydende kilde af helbredende energi kalder de chi.

Taoisternes forståelse af os mennesker som energi-væsner, kan vi lære meget af! Selv har jeg fået en dybere respekt for mine egne energiressourcer - og lært redskaber til at kultivere dem.

Derfor er Chi også noget af det, jeg elsker at undervise i på min Yin-uddannelser (Volume 1) og workshops. Vi dækker meridiansystemet og den tradtionelle kinesiske medicins energiforståelse - også set i en moderne kontekst. Det er et fascinerende emne!

Du kan læse meget mere om uddannelsen her og finder en oversigt over kommende events her.


KH Trine 

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard