Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Forpremiere til dig: The Business of Birth Control

Mindful living

Forpremiere til dig: The Business of Birth Control

Da jeg begyndte at studere Women's Yoga og herunder Women's Health for 16 år siden, var det noget af en game-changer i forholdet til forståelsen af min egen krop og psyke. Jeg lærte blandt andet, om værdien af kvinders reproduktive system er utrolig devalueret i vores samfund, læs med her og forstå hvorfor:

En kvindes æg produceres i hendes æggestokke, når hun ligger som 4 mdr. gammelt foster i sin mors mave. Så ægget, der blev til dig, blev formet, mens din mor lå i din bedstemors mave! Det er videnskabeligt bevist, hvordan vi er genetisk forbundet gennem, nogle siger 5, andre 7, generationer.

Alt (menneske)liv kommer igennem en kvindekrop, uden kvinder ingen videreførelse af menneskeheden.

For 2 år siden var jeg med til at crowdfunde en dokumentarfilm om effekterne af hormonel prævention. Filmen  er produceret og instrueret af hhv. Ricki Lake og Abby Epstein, som også stod bag “The Business of Being Born”, som de vandt en Emmy for. I “The Business of Birth Control” undersøger de p-pillens mindre kendte - og potentielt livsfarlige – bivirkninger på kvinders fysiske og mentale sundhed.

Historisk er der ikke blevet forsket meget i kvindekroppen, da den er cyklisk, og derfor sværere at lave studier af. Det egentlige problem er manglen på forskning i kvinders reproduktive sundhed. Uden fuldt ud at forstå, hvordan kvindekroppen fungerer, er det ikke muligt at tage informerede valg og forstå, hvordan disse hormonelle præventionspræparater påvirker kvinders helbred.

Lægernes guidance baseres ofte på lægemiddel-virksomhedernes egne studier af  deres produkter. Men der er relativt få store uvildige undersøgelser af effekten af hormonel prævention, påpeger de i dokumentaren.

Derfor er “The Business of Birth Control” så vigtig.

I filmen interviewes snesevis af medicinske eksperter, blandt andet en dansk overlæge fra Rigshospitalet, om reproduktiv sundhed, såvel som kvinder om deres erfaringer, for at få et dybdegående kig på effekten af den manglende forskning omkring effekten af hormonel prævention.

Heldigvis er der i de sidste seneste år sket et skifte i bevidstheden om, hvad vi putter i vores krop. Det skift kommer “The Business of Birth Control” til at sætte yderligere fart bag. Så hvis du er blevet nysgerrig kan jeg som ”tidlig crowdfunder” tilbyde dig en GRATIS WEEKEND FORPREMIERE på hele dokumentaren, inden den senere på året udkommer på Netflix.

Nåede du ikke at streame under forpremieren, kan du glæde dig til at se dokumentaren på Netflix til efteråret.

KH Trine x

Læs mere

Tager du dig tiden til at slappe af?
Meditation

Tager du dig tiden til at slappe af?

At vide, at du trænger til at slappe af, er én ting! At vide, hvordan du slapper af, er en anden. At rent faktisk tage sig tiden til afslapning er en tredje…Vores krop har brug for, at vi kan slapp...

Læs mere
Redskaber til at grounde dig selv
Meditation

Redskaber til at grounde dig selv

Det eneste, der er sikkert her i livet, er forandring ... og mens forandring er uundgåeligt, så er vækst et valg. Det betyder ikke, at det er let.Hvordan kan vi lære at navigere i det ukendte, så v...

Læs mere