En vellykket dag starter aftenen før

At have en aftenrutine giver dig tid og plads til at dekomprimere både fysisk og mentalt efter en lang dag... Gode aftenrutiner giver dig mulighed for at få en meget bedre og dybere søvn, så du vågner op næste dag og føler dig udhvilet.

Jeg plejede at have virkelig svært ved at geare ned om aftenen efter en travl dag, og ofte kom jeg til at sidde til alt for langt ud på aftenen og se tv. Særligt efterhånden som ungerne blev større og deres sengetid blev senere og senere... (måske du kan genkende det??).

Studier viser, at SELVOM vi synes, at vi slapper bedre af foran tv’et, med et glas vin eller søde sager mv. så DRÆNER det tværtimod vores energi. Forskning viser også, at hjertet og nervesystemet rent faktisk belastes mere, så det er kun på kort sigt, at vi oplever velvære for på længere sigt, kan det have negative konsekvenser, hvis det går hen og bliver en fast vane ...

Inspireret af særligt taoismen og den kinesiske medicin, hvor de taler om vigtigheden af gode dagsrytmer, besluttede jeg mig for et par år siden for en ny aftenrutine, der indebærer:

📱mindre skærmtid - vi slukker helst, så der er minimum en time til sengetid

📵mobilerne kommer på ‘flight-mode’

👫+ 🐶 mere tid til nus med  mens vi snakker om løst og fast

🧘🏽‍♀️10-20 minutters blid Yin yoga og/eller åndedrætsøvelser

📚 læse et par sider i en bog

💡vi slukker helst lyset før kl. 22 for at få kvalitets Ole-Lukøje-tid


Det har været en gamechanger ikke bare for min søvnkvalitet - men jeg føler mig også meget mere udhvilet, når jeg vågner op næste morgen til en ny dag.

KH Trine x

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard