Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Den mindst sandsynlige kandidat...

Den mindst sandsynlige kandidat...

På mange måder var jeg den mindst sandsynlige kandidat til at begynde at undervise andre i at finde dyb RO gennem yoga og meditation. Som ung kvinde havde jeg virkelig svært ved at finde ro og ‘bare’ slappe af. Der skulle ske noget, for ellers havde jeg svært ved at mærke mig selv. 

Da jeg fandt yogaen, arbejdede jeg i New York, og jeg kunne mærke, at yogaen gav mig noget, som jeg på det tidspunkt havde svært ved at sætte ord på. Men jeg fortsatte med at komme tilbage til yogamåtten.

Som nybagt mor valgte jeg at kvitte mit job, og tage familien under armen og flytte til Stockholm for at tage min første yogalærer uddannelse. Jeg havde ingen ide om, hvad det ville føre til, men jeg var drevet af en stor nysgerrighed. Jeg begyndte hurtigt at undervise i yoga på fuld tid. Min PASSION har fra dag 1 været på yoga for kvinder.

Da jeg blev mor anden gang, begyndte min krop at bede mig om at sætte tempoet lidt ned også på yogamåtten - og det var der, jeg fandt Yin Yogaen og Mindfulness Meditationen.

Ingen havde rigtig hørt om Yin Yoga dengang, og mange rullede øjne eller så på mig med medlidenhed, for dengang skulle yoga være hurtigt og hårdt. Men heldigvis blev ikke alle skræmt væk, og gennem alle årene er folk blevet ved med at efterspørge, at jeg underviste i dem i kunsten at sætte tempoet ned og være mere tilstede.

Jeg har været yogalærer på fuld tid i 15 år nu, men først og fremmest er jeg en passioneret og ivrig elev. Min praksis har haft mange faser, men det var først, da jeg udfordrede mig selv til at bruge minimum 20 minutter på yogamåtten og 20 minutter på meditationspuden hver dag, at jeg for alvor begyndte at integrere, hvad jeg havde lært. Først føltes det nærmest som tortur, ja umuligt! Nogle gange er det stadig sådan.

Det skifte, jeg oplevede, da jeg committede mig til en regelmæssig praksis, var vidtrækkende. Det var en game-changer, som på den mest blide måde ændrede alt. Derfor begyndte jeg at fortælle alle, der gad lytte: 

"Alle har brug for det her. Jeg vil gøre det cool at lære at sætte tempoet ned og opleve en dyb indre ro”.

Min interesse for Yin Yoga har taget mig verden rundt for at deltage på uddannelser og retreats: USA, England, Frankrig, Oslo, Italien, Thailand, Hawaii, Mexico og Sverige. Jeg har levet og åndet for at fordybe mig i yoga & mindfulness og forståelsen af, hvordan vi optimerer vores energi og menneskelige potentiale i årevis.

Jeg har studeret med og assisteret mine lærere på deres uddannelser i over et årti og er mentor for kommende yogalærere i både Danmark og Europa. Jeg har undervist tusindvis af timer på ugentlige klasser, workshops, retreats, og min egen nu 200-timers Yoga Alliance godkendte Yin Uddannelse (som jeg allerede drømmer om at udvide til 500 timer, når mine egne unger er store nok). 

Jeg har mødt mange, der fortalte mig, at de ALDRIG ville kunne lære at nyde langsomheden og blive ‘Yin-lovers’, men de fleste er blevet afhængige af den følelse, der følger med, når vi først lærer at give helt slip. Mange fortæller mig, hvor dybt kunsten at lære at slappe af har ændret deres liv, også på mange overraskende måder. Yin mindsettet åbner døre til vores indre landskab. Skaber kontakt og plads indeni, som giver nyt overskud, dybere søvn, kreativ sprudlen og en venligere attitude overfor både en selv - og dem omkring en.

Yin er nu ætset ind i mine knogler, ind i mit nervesystem. Det er ikke længere blot en praksis, men en måde at være i verden på, der påvirker hvert et område af mit liv. 

Når du først overgiver dig og dropper undskyldningerne - og kultiverer en regelmæssig praksis, så kan du snildt gøre mig kunsten efter. Det er afhængighedsskabende - og verden har brug for flere, der selv kan kalibrere deres nervesystem og væsen, for det spreder sig som ringe i vandet.

Og det får mig til at smile, når jeg tænker på, at min fornemste opgave er at minde folk om værdien af at gøre MINDRE for at modtage så meget MERE.

Hvis du også drømmer om at invitere langsomheden og roen ind i din hverdag, så kom med på en af mine mange yin events, som du finder HER

KH Trine x

Læs mere

Stiller du de rigtige spørgsmål?
Yin Yoga

Stiller du de rigtige spørgsmål?

Et spørgsmål der ofte lander i indbakken hos mig er: Der er så mange yogauddannelser, hvordan vælger man den rette? Der ER virkelig mange yogauddannelser. Også FOR mange hvis du spørger mig.Og jeg ...

Læs mere