Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Mød Charlotte: "Den Yin'ske langsomhed er blevet en integreret del af min hverdag." 

yoga interviews

Mød Charlotte: "Den Yin'ske langsomhed er blevet en integreret del af min hverdag." 

Charlotte Ivanhoe Bach er en af dem, der har taget Trines 200-timers Yin uddannelse. Her fortæller hun om sin oplevelse af uddannelsen:

“Jeg har taget mere end en håndfuld yogauddannelser, og Trines Yin uddannelse har klart skilt sig ud. Trine er i en klasse for sig. Det er helt klart Trines grundighed og hendes måde at opbygge uddannelsen på, som er så fin og helt unik. Havde jeg vidst, hvor dygtig Trine er, var jeg kommet noget før,” siger Charlotte. 

Den 200 timer Yoga Alliance certificerede uddannelse er opbygget af fire 50-timers moduler, som du kan tage i det tempo, der passer dig. Charlotte tog volume 1 og 2 i Vejle sidste år og afsluttede med volume 3 og 4 på Bali i februar tidligere i år. 

“Der er en rød tråd gennem det hele, og jeg havde følelsen af, at intet var tilfældigt. Uddannelsen er virkelig gennemarbejdet og gennemtænkt ned til mindste detalje. Trine kobler tingene sammen og vender tilbage til det, vi havde på modul 1, når vi er på modul 4, så den teoretiske sammenhæng bliver helt tydelig,” fortæller Charlotte. 

“Det er tydeligt, at Trine ved, hvilken rejse, hun tager os på. Jeg var virkelig tryg og havde så meget tillid til hende som underviser, at jeg ikke begyndte at stoppe op og tænke over, om jeg skulle lave noget på en anden måde.”

Et kraftfuldt spejl

Charlotte tog de første to moduler i Danmark, men rejste til Bali for at tage Yin Pulseringerne, volume 3 og 4. På Bali afholdes uddannelsen retreat style på et smukt boutique hotel. Her dykkede hun sammen med de andre ned i Yin pulseringerne, som er Trines unikke tilføjelse til de klassiske yin stræk.

“Pulseringerne er SÅ kraftfulde. Det var en gave at få lov at mærke dem så intensivt over 12 dage. Jeg er slet ikke i tvivl om, hvad de kan. Jeg kan mærke det på min egen krop, men jeg kan også se, hvad det gør ved andre, når de lander på yogamåtten og måske hverken er tilstede i kroppen eller hovedet. Det er som om, at Yin Pulseringerne forbereder hele systemet og giver plads til, at vi bedre kan lande og mærke efter,” fortæller Charlotte. 

De blide rytmiske Yin Pulseringer er designet til at øge cirkulationen gennem kroppens væv og reducere spændinger. Samtidig opbygger de en større kropslig forståelse:

“I virkeligheden tvinger Yin pulseringerne os til at sætte tempoet ned og blive bevidste om åndedrættet og kroppen, og det kan virkelig noget. I min egne praksis kan jeg nu mærke, hvordan kroppen higer efter Yin Pulseringerne, fordi de støtter ryggen og lænden til at slappe af helt ned i underlaget og samtidig hjælper mig i at komme mere tilstede. Hvis jeg ikke laver dem, så føler kroppen sig snydt,” smiler Charlotte. 

Hun fortæller, at den Yin’ske langsomhed er blevet en integreret del af hendes hverdag, og at hun særligt efter ugerne på Bali har foretaget nogle radikale ændringer i sit liv.

“Jeg er blevet bevidst om mange ting. Ikke kun om min krop men også om, hvad der er på spil i mig. Ting, som nok egentlig har været på spil længe, men som jeg tidligere har flygtet fra. Dybden og den røde tråd i Trines undervisning er så præcis og føles som et spejl, som jeg ikke har kunnet løbe fra, når jeg landede på yogamåtten. Så jeg har været nødt til at forholde mig til mig selv. Ikke kun som yogalærer, men også som menneske. Det har gjort en radikal forskel i mit liv,” siger Charlotte.  

Kropsliggjort viden

Det er ikke kun nye elementer til sin egen praksis og undervisning, som Charlotte er taknemmelig for at have fået med fra uddannelsen. Undervisningen i funktionel anatomi har også været forandrende. 

“På andre af de uddannelser jeg har taget, har det været fagpersoner udefra, som har undervist i anatomi uden at koble det specifikt til yoga. Trine kender begge dele og kan formidle det, så det giver mening. Hun kan se, hvilke udfordringer den enkelte har, og man får lov at mærke effekten på egen krop. Det var en total øjenåbner for mig. Jeg fik et andet syn på anatomi og yoga, og det var ret fedt,” siger Charlotte. 

“Trine har en enorm viden, som hun også er ydmyg omkring. Hun har så mange betragtninger, og man kan virkelig mærke, at hun ikke bare har læst op på en halv time, men har uddannet sig og integreret viden i sin egen krop. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Trine ved, hvad hun laver. Hun har altid selv lavet yogasekvens kort tid inden, hun underviser, så hun har den i kroppen og ved, hvordan de enkelte stillinger føles, og det kan man mærke på hendes undervisning,” fortæller Charlotte. 

Hun oplevede samme tilgang i Trines møde med den enkelte elev. 

“Trine har en evne til at se og rumme alle. Selvom folk ikke nødvendigvis tager modulerne i én køre, så kan hun huske navnene på alle. Hun sætter sig ind i tingene og skiller sig ud, netop fordi den grundighed og ordentlighed gennemsyrer alt, hvad hun laver. Der er ingen slinger i valsen,” siger Charlotte. 

Som afslutning på sin 200-timers uddannelse afleverede hun en opgave. Da hun fik den tilbage, var det ikke bare med nogle skriftlige bemærkninger her og der. Trine tog sig tid til at gennemgå den med hende, så Charlotte kunne uddybe, spørge ind og få sparring. 

“Det er ret exceptionelt og unikt. Derfor vil jeg også anbefale Trines uddannelse til alle. Uanset om du er helt grøn eller en erfaren yogalærer, så er der noget at hente i Trines undervisning og ordentlighed,” siger Charlotte. 

Charlotte Bach bor i Vejle. Hun har fuldtidsarbejde som konsulent i Vejle Kommune, og underviser i yoga ved siden af. 


Er du blevet nysgerrig på Yin Unwind Uddannelsen, kan du læse meget mere om indhold og opbygning HER.

Charlotte blev interviewet af Ditte (Skribent & Yinster)
 
Læs flere Yinterviews HER

Læs mere

En grøn Bali-student
Mama Bali

En grøn Bali-student

I forrige uge afsluttede vores den ældste, Frederik, High School på Green School Bali med en TED talk om sin grønne tech start-up, Dungbeetle. Det har ikke altid ligget i kortene, at han skulle stå...

Læs mere
Små øjeblikke, der gør en stor forskel

Små øjeblikke, der gør en stor forskel

En liste over de små øjeblikke, som vi ofte overser, men som bidrager med glæde i vores liv - hvis altså vi er tilstede og bemærker dem.

Læs mere