Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Bali Guide: 8 steder du bare må prøve at spise i Ubud + 2 bonus tips

Mama Bali

Bali Guide: 8 steder du bare må prøve at spise i Ubud + 2 bonus tips

Ubud er uofficielt Balis spirituelle hovedstad, og byder på masser af templer, små butikker og cafeer. Ubud er omgivet af Sayan dalen mod vest, og den store flod der går igennem byen giver masser af jungle stemning og natur tæt på de travle butiksgader i midtbyen ved det royale tempel. 

I denne Ubud-guide kan du finde mine favorit cafeer og restauranter, og et par bonustips til sidst som jeg er sikker på vil du elske at forkæle dig selv med!

KH, Trine x

Vores favoritter spisesteder i UBUD: 

MOKSA 

En af vores absolute favoritter! Maden på Moksa handler om friskhed og smag. At det også er plantebaseret og supersundt er en glædelig bonus. Nyd din mad alt imens du har udsigt over Moksa'a helt egen permaculture have, hvor de dyrker deres egne råvarer. Tip: prøv detes laksa, hvis der er plads til dessert har de en desserttallefkerken med smagsprøcer på deres rawfood kager og ellers er Coco Choco panna cottaen lækker. Kan også anbefale deres “Ginger-Tonic” mocktail.

 

bali-guide-8-steder-du-bare-må-prøve-at-spise-i-ubud-bali-milk-and-madu

MILK & MADU UBUD

Lige i hjertet af Ubud tæt på paladset. Dette er hvor vi havner, når yngste familiemedlem får lov at vælge. Her er nemlig pizza lavet i stenovn, burgere og gode salater, så vi kan alle finde noget, vi kan lide. Stemningen her er tropisk og hyggelig med moderne-chic indretning. Perfekt hvis du har børn med på din rejse, da menuen også byder på favorit-retter for de små Bali-globetrottere.

bali-guide-8-steder-du-bare-må-prøve-at-spise-i-ubud-bali-alchemy

ALCHEMY 

Vegansk trolddomskunst kalder de det selv, og kærlighed til sunde råvarer og rawfood med god smag er kerneværdierne. Deres udbud af sunde chokolader og desserter er i højsædet på denne stilfulde cafe. De har et stort menukort og derudover både en lækker salad- og suppebar matchet med deres søde sager, som man ikke kommer uden om! Prøv eksempelvis deres dekadente banoffe-tærte eller sukkerfri Bounty-barer. Vores favorit til frokost er deres varme grøntsags-Laksa, som er en spicy suppe med masser af grønt og urter.

 

bali-guide-8-steder-du-bare-må-prøve-at-spise-i-ubud-bali-zest

ZEST 

En af vores yndlings frokostrestauranter. Ja, den er også vegansk, men du finder ikke kedelige skåle med lucernespirer eller blød tofu her. Der er masser af smagfulde retter, prøv fx deres jackfruit steak, eller deres moringa curry. Stedet har en hollandsk chefkok, der også arrangerer madlavningskurser hvis du får mod på selv at gøre dem kunsten efter. Tip: Prøv at bestille et bord i hjørnet af restauranten, der er supergod udsigt over floden nedenfor.

 

bali-guide-8-steder-du-bare-må-prøve-at-spise-i-ubud-bali-sage

SAGE 

Her finder du store salater og cremede desserter sammen med fristende-men-åh-så-lækre snacks, som tempeh buffalo wings og blomkålsfritter, plus et lækkert udvalg af smoothies, juicer og mocktails.

 

bali-guide-8-steder-du-bare-må-prøve-at-spise-i-ubud-bali-the-sayan-house

THE SAYAN HOUSE

Denne perle ligger kun ti minutter fra byens centrum, væk fra stress og jag med panoramaudsigt over den omkringliggende skov, der grænser op til Sayan-dalen. Forvent afslappet atmosfære og udsøgt mad med en fantastisk fusion af latinsk-japansk inspireret køkkenkunst. Udsigten og baren er i særklasse til en fantastisk solnedgang.

 

bali-guide-8-steder-du-bare-må-prøve-at-spise-i-ubud-bali-the-night-rooster

ROOSTERS 

Roosters er kaffebar med eget risteri, restaurant med smuk udsigt over rismarkerne, møbel- og designbutik og pottemagerværksted pakket ind i en stor, stilfuld bygning. Her finder du et lækker kaffe og the, god mad og har du unger med, vil de elske Roosters egen isbar.

 

bali-guide-8-steder-du-bare-må-prøve-at-spise-i-ubud-bali-lacasita-fonda-mexicana


LACASITA FONDA MEXICANA 
Her får du chili, enchiladas og Lacas legendariske Jalapeño Margaritas. Lacasita krydrer Ubuds madscene med sit friske picante moderne køkken. Tænk ingefær ceviche, sød kartoffel taco og masser af mexicansk charme.

 

2 X BONUS

 

NADIS HERBAL

Denne lille lokale urtebutik må du ikke misse. De har urter, cremer, olier og den bedste læbepomade. Nadis er certicieret af regeringen i Bali med højeste udmærkelse, og producerer alle deres varer af friske, lokale råvarer. Jeg er afhængig af deres lip balm citrus, og vi køber vores the og tumeric pulver her.

PYRAMIDS OF CHI

Pyramids of Chi er et Sound-healing og wellness center lige uden for Ubud. I de 2 pyramideformede sale kan du opleve sound-healing og forskellige former for "lyd-bade", som healer din krop både fysisk (vibration) og mentalt. Vi kommer her ofte, og favoritten er deres "Ancient Sound Healing" som bruger mange forskellige typer af lyd og vibration.

 

Se flere tips til Bali HER 

Se min yogakalender HER

 

Læs mere

YOGA Gaveguide: 20 gaveidéer til den moderne Yogini - TRINE HEDEGAARD
Mindful living

Gaveguide til den moderne Yogini

December er tiden for søde overraskelser. Savner du inspiration til, hvad du skal ønske dig? Eller til hvad du skal give din yoga-interesserede søster, veninde, mor eller kæreste? Jeg har lavet en ...

Læs mere
Har du overvejet en "not to do" liste?
Mindful living

Har du overvejet en "not to do" liste?

Vi lever i en verden, hvor det giver ekstra point hele tiden at handle, implementere og udmærke sig. Vi har altid sociale medier lige ved hånden, to-do-lister, app’s med noter og opgaver på vores ...

Læs mere