Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Tilbage til de gode hverdagsvaner

Mindful living

Tilbage til de gode hverdagsvaner

Tilbage til de gode hverdagsvaner af Trine Hedegaard, Yogini Yoga

Håber du har nydt en velfortjent sommerpause! Det har jeg. Først 2 ugers yoganørderi på yogamåtten med mine lærere, og derefter ferie med familien, hvor jeg for første gang i mine 12 år som selvstændig trak stikket fuldkomment. Ingen emails. Ingen sociale medier. Det var tiltrængt og selvom det var svært i starten, så lykkedes det mig, at komme ned i feriegear. Billedet ovenfor er fra Sedona, som var en virkelig smuk oplevelse blandt de rødlige bjerge. (Du kan læse mine '3 tips til at komme ned i feriegear' her - hvis du stadig har ferien tilgode)

For de fleste af os er hverdagen nu skudt igang igen, og jeg ved ikke med dig, men jeg kan mærke, at hverdagsrutinerne lige skal indarbejdes igen, for at hverdagen flyder.

Planlægning og gode vaner lyder måske ikke super sexet, men inden du bliver fanget ind af to-do-listerne, og alt det du skal nå, så stop op et øjeblik og overvej, hvad der er dine vigtigste selv-omsorgs-bidragere. Hvad giver dig energi og overskud i hverdagen?

Sørg for at få dem i kalenderen før noget andet!

Selvomsorg er nemlig ikke en luksus. Hvis vi istedet for at tænke på selvomsorg som en luksus, tør være mere kompromisløse, når det kommer til vores vitalitet og velvære, så bliver det lettere at finde tid til dem i hverdagen.

Jeg ved godt tid er en knap ressource. Vi har alle sammen travlt. Derfor skal vores selvomsorgsvaner også passe til vores hverdag. Løsningen er ikke, at vi venter, til vi får tid. Tværtimod. Derfor arbejder jeg med de 3 P’er, som jeg håber også kan inspirere dig til at få bygget nogle gode hverdagsvaner op:


1) Præmissen: Vores moderne verden er travl og i evig bevægelse. Vent ikke på at få god tid, før du skaber vaner for at passe på dig selv, din energi og vitalitet. Det hele bliver lidt sjovere, når vi husker at sætte ind på selvomsorgs-kontoen.

2) Prioritering: Lad dine selvomsorgsrutiner være en prioritet. Se det som en slags holistisk livsforsikring, hvor afkastet ikke måles i kroner og ører men i mere energi og godt humør!

3) Planlægning: Sæt dig selv i kalenderen – og må du (en sjælden gang!) aflyse, så sæt en ny aftale ind med det samme, så du ikke kommer ud at rytmen.

 

Hvis du vil inkoorporere yoga som en del af dine gode hverdagsrutiner, så kom og rul yogamåtten ud sammen med mig. Du kan se de kommende yogaevents i Yogakalenderen:

Læs mere

Ferieklar? 3 tips til at komme ned i gear. www.trinehedegaard.dk

Ferieklar? 3 tips til at komme ned i gear

Gearskiftet fra fuld fart på for at få ryddet skrivebordet til ferien, og til så at sidde med benene oppe, kan godt føles lidt kontrastfyldt nogle gange. Lad mig dele med dig, hvordan jeg hurtigst...

Læs mere
Ferieklar? 3 tips til at komme ned i gear. www.trinehedegaard.dk

Ferieklar? 3 tips til at komme ned i gear

Gearskiftet fra fuld fart på for at få ryddet skrivebordet til ferien, og til så at sidde med benene oppe, kan godt føles lidt kontrastfyldt nogle gange. Lad mig dele med dig, hvordan jeg hurtigst...

Læs mere