Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Sommerchallange & skønhedstips

Sommerchallange & skønhedstips

Den anden dag fangede min opmærksomhed et opslag i mit nyhedsfeed på Facebook. 'Sommerchallenge' stod der. Udfordringen lød på, at man skulle træne alle ugens dage i sin sommerferie for at se hvilke resultater, det ville give.

Men ved du hvad? Den type sommerchallenges synes jeg lyder som en rigtig dårlig idé! Både for din krop og dit sind, som har brug for (restitutions-)pauser. Det er en oldnordisk tilgang til kroppen at tro, at det skaber positive resultater at piske rundt hele tiden. Tværtimod viser nyere forskning at stresshormoner gør dig tyk. Er du træt og stresset, så kan du træne nok så meget uden at det rykker noget. Faktisk betaler det sig at gemme pisken væk og lytte mere til din krop, så du ikke dræner den (og dig) for energi, laver koks i hormonerne og mister dit gode humør.

Min sommerchallenge til dig lyder: KOM NED I GEAR, SLAP AF & NYD LIVET!

Ja, den er god nok. Du skal slappe af. For de fleste moderne mennesker, er det ofte en udfordring at komme ned i tempo. Det kaldes down-shifting og er en kunst i sig selv. Mange af mine elever fortæller mig, at de har svært ved at slappe af. Svært ved at komme ned i gear. Svært ved at sove. Og det er desværre symptomer rigtig mange mennesker kan nikke genkendende til.

Vi er så vant til at være i gang hele tiden, at vores system craver det næste adrenalin-fix.

Det er selvfølgelig okay at have travlt i perioder, men står det på over længere tid, hvor vi nedprioriterer pauserne, så bliver det kritisk. Også selvom du elsker det, du laver.

Derfor: når rastløsheden sætter ind de første dage af ferien, eller du begynder at kede dig, så mind dig selv om, at det er en naturlig reaktion fra en krop og et sind, der er ved at geare ned. Det betyder ikke, at du ikke kan slappe af, eller at du ikke behøver at slappe af. Tværtimod betyder det, at du har været i så højt gear på det seneste, at du får, hvad der minder om en ned-i-gear-detox-reaktion.

At tage en velfortjent sommerpause, hvor du bevidst lader op og kun laver ting, som du har lyst til, er faktisk også det bedste skønhedstip, jeg kan give dig!

Det er nemlig, når vi er afslappede og nede i gear, at kroppen har overskud til at restituere og bygge dig op indefra. Jeg vil gå så vidt som at påstå, at man kan se det på folk, når de prioriterer hvile og nydelsesfulde pauser og ikke bare kører på 24/7. Det giver nemlig en indre vitalitet og glød som kan ses i hud, hår og øjne.

Her følger en nydelses inspirationsliste, som du frit kan plukke fra og føje nye punkter til efter smag: 
 

 • Sov længe (eller til middag hvis du har små børn)
 • Das rundt uden planer
 • Svøm i havet
 • Spis lækker mad med masser af sommergrønt, som du har lyst til at spise
 • Læs den bog du aldrig fik læst
 • Dans
 • Lav et par yogastræk i haven på bare tæer i græsset
 • Elsk
 • Væk dine sanser
 • Find noget at grine af
 • Vær sammen med mennesker, der gør dig glad
 • Mærk hvilken rytme du trives med den pågældende dag
 • Slap af og nyd


Jeg ønsker dig en skøn & nydelsesfuld sommer!
Kh Trine

Læs mere

Søsters sunde chokoladekage, der smager himmelsk
Mindful living

Søsters sunde chokoladekage, der smager himmelsk

  Sund chokoladekage? Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt, jeg ved det godt. Men i dag deler jeg opskriften på min ynglings chokoladekage, den er cremet og lækker, og så er den både s...

Læs mere
Hold hovedet koldt & hjertet varmt!
Mindful living

Hold hovedet koldt & hjertet varmt!

Den anden dag fik jeg en sms fra en god veninde. Der var optræk til ballade på hendes arbejde. Hun følte sig udfordret af nogle kollegaer. Mit råd til hende var: Hold hovedet koldt og hjertet varmt.

Læs mere