Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Overvind din indre modstand og udlev dine drømme

Mindful living

Overvind din indre modstand og udlev dine drømme

På vej på uddannelse i Santa Fe i forrige uge, sad jeg i flyveren højt oppe over skyerne med hjemve i maven og funderede over evnen til at være til stede i nuet og rumme alle nuancerne. Jeg havde glædet mig til netop dette uddannelses-modul i flere måneder, og her sad jeg med ondt i maven af hjemve, klar til at vende om og tage hjem igen.

Udefra ser det gerne let ud, når vi ser andre udleve deres drømme. Ofte fordi vi ikke kender alle mellemstationerne, de har været igennem undervejs. Jeg får tit at vide, at jeg er sej, fordi jeg de sidste år har prioriteret at rejse ud og studere for at dygtiggøre mig. Sjovt nok er det slet ikke sådan, jeg tænker om mig selv. Hver gang jeg rejser af sted alene, er der nemlig også en grad af overvindelse. Sådan har det ikke altid været, men sådan er det især blevet, efter at jeg er blevet mor.

Derfor vil jeg dele den indre modstand, som jeg typisk oplever, når jeg tager af sted med dig. Forhåbentlig vil det inspirere dig, så du ikke lader dig stoppe, hvis du også oplever indre modstand, når du sætter igang for at udleve dine drømme.

Det sværeste for mig ved at tage af sted, er at sige farvel. At rumme ungernes afskedstårer og savnet i mit eget hjerte, føles i det øjeblik ubærligt. Det er ofte lige der, at jeg får lyst til at aflyse det hele og blive hjemme. En indre modstand af tvivl, savn og frygt kæmper om at holde mig tilbage. 

Lige i det øjeblik glemmer jeg alt om de gode intentioner om læring og udvikling. Lige der glemmer jeg, at jeg i flere måneder har set frem til at tilbringe værdifuld tid med mine lærere. Lige der er det min mand, der blidt men bestemt puffer mig ud ad døren, mens han minder mig om, at de nok skal klare den uden mig for en stund - og ikke mindst hvor glad og inspireret jeg typisk er, når jeg kommer hjem til dem igen.

Først højt oppe over skyerne i flyet på vej mod USA, begyndte min indre modstand at aftage, så jeg igen kunne tænke klart.

Det er nemlig ikke et spørgsmål om, at savnet/ tvivlen /frygten/ you-name-it ikke må være der, og for alt i verden skal gå væk, før vi kan fortsætte med at udleve vores drømme. Det er snarere et spørgsmål om at lære at rumme hele spektret af følelser som en del af rejsen, så vi ikke spænder ben for os selv. 
  
Når den indre modstand banker på, så prøv at stoppe op, træk vejret ned i maven og spørg dig selv: "Kan jeg lade det være en del af min oplevelse?" 

Kh Trine

Læs mere

Søsters sunde chokoladekage, der smager himmelsk
Mindful living

Søsters sunde chokoladekage, der smager himmelsk

  Sund chokoladekage? Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt, jeg ved det godt. Men i dag deler jeg opskriften på min ynglings chokoladekage, den er cremet og lækker, og så er den både s...

Læs mere