Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Vi er flyttet ind i vores Bali-hjem

Mama Bali

Vi er flyttet ind i vores Bali-hjem

Det føles ærlig talt stadig lidt surrealistisk at kunne skrive, at vi nu er flyttet ind i vores Bali-hus. Jeg kan ikke helt beskrive, hvordan det føles andet end uvirkeligt (og nøj, hvor er der meget at holde styr på, når man bygger hus!)

Vi købte grunden for ikke meget mere end et år siden i foråret 2022, og startede efter balinesisk skik med en indvielsesceremoni med en balinesisk præst for at vise respekt for jorden, guderne og arbejderne. Dengang føltes det også helt uvirkeligt, endelig at kunne sætte husprocessen igang. I traditionelt balinesisk ceremonitøj, sad vi bag præsten, der messede i flere timer og drømte om den dag, hvor vi kunne flytte ind.

Det har været en lærerig proces. Vi lagde ofte vejen forbi for at følge med og forsøgte at forestille os, hvordan det ville være at vågne op her om morgenen og spise morgenmad på terrassen - og hvordan det ville være at bo i vores eget hus og skabe flere Bali minder.  

Samtidig var vi igang med at få alle byggetilladelserne, der skulle til, og de første tegninger af det, der skulle blive vores hus så dagens lys. Mange versioner senere var vi klar til at bygge fundamentet. 

INDFLYTNINGSKLAR

Indflytningsdagen blev skudt et par gange, for som med de fleste byggeprojekter, sker der uforudsete ting undervejs. Det var lidt kaotisk frem mod indflytningsdagen, for at det skulle blive klar, inden vi blev hjemløse. Da huset endelig stod nogenlunde indflytningsklart, var det tid til en ceremoni mere.

Efter balinesisk skik holder man en indvielsesceremoni for huset, inden man flytter ind. Det er her huset får sin sjæl. Præsten var på besøg igen og ofrede et overflødighedshorn af blomster, frugt, og en helstegt pattegris, som præstens hund ikke så sig for god til at smage på. På dens runde mave at dømme, er det vist en af dens ceremoniforpligtelser.

Vi nåede at flytte ind og ud igen dagen efter, for der var lige et par detaljer med vandhaner, der kunne åbne men ikke lukke for vandet igen, og andre mindre forseelser. Men nu har vi boet her en lille måneds tid. Vi er ikke helt på plads med det hele endnu, men det føles rigtig dejligt med vores egen base.

Om et par uger begynder vi at anlægge haven, men vi har allerede egen avl. I sidste uge fandt vi tilfældigt to fodboldstore vandmeloner i det ene bed. Formegentlig har nogle af husbyggerne nydt lidt vandmelon, og kernerne har selvsået, så nu har vi vandmeloner næsten klar til høst.

Hvis du har lyst til at besøge mig på Bali, så se mere om mit Bali program HER, eller få inspiration til dit eget Bali besøg HER.

KH Trine x

Læs mere

Yin under anklage 2.0
Yin Yoga

Yin under anklage 2.0

Der er ingen tvivl om, at Yin er blevet IN.Yin Yoga bliver stadig mere populært - ikke bare herhjemme - men over hele verden, og af og til kommer der kritiske røster frem. Anklagerne kommer gerne f...

Læs mere
LÆR AT KULTIVERE DIN ENERGI
Yoga inspiration

LÆR AT KULTIVERE DIN ENERGI

Feedbacken er enslydende hele vejen rundt i vores Yinster community: Lær at tage en indre energi-måling på yogamåtten, for det virker. Og stop så med at fortælle dig selv, at det nok bare er dig, d...

Læs mere