Bevidst forældreskab - 3 take-aways

I sidste uge deltog jeg på et kursus i Conscious Parenting. Det var virkelig inspirerende også selvom mine unger er ved at være store. Eller måske netop derfor. En af reflektionerne var blandt andet: Er det min intention at korrigere eller connecte?

Her er de 3 største take-aways som jeg tænker os med afkom alle godt kan tåle at blive mindet om:

1: Vær opmærksom på egne triggere og tag hånd om uforløste følelser, så vi ikke giver dem videre til vores unger.

2: Tag 100% ansvar for måden vi møder vores unger på. Kan vi ikke respondere konstruktivt i situationen, er det bedre at holde sin mund og vende tilbage, når vi har reguleret vores eget nervesystem (og ja, det gør vi bl.a. med yoga, meditation, åndedræt mv.).

3: Følelsesmæssig intelligens modellerer vi for ungerne ved at tale om følelser og tillade hele spektret af følelser uden at gøre dem forkerte.

Vi gør faktisk vores unger en tjeneste ved at prioritere tid til selvrefleksion, yoga og mindfulness.
Er det også din oplevelse? Hvis du selv vil opleve, hvilken forskel det kan gøre, så kom med på en af mine kommende events. Du finder dem alle HER

KH Trine x

Forkæl dig selv

Hvis du lever som de fleste moderne mennesker i dag, så lever du et liv med for meget gøren og for lidt væren. Det er helt i orden at have travlt og jonglere med mange bolde, vi skal bare også huske pauserne. Pauser, hvor vi tuner indad, lader op og nærer os selv.”

Trine Hedegaard